Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μέσα ατομική προστασίας (Μ.Α.Π)





  ΑΘΗΝΑ 20/1/2021
                              
                                                                                     
         Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 

            Μετά από δύο χρόνια μη χορήγησης των Μ.Α.Π, αυτές τις μέρες διανέμεται μέρος από οφειλόμενα των προηγούμενων  ετών. Τμήμα του προσωπικού στα μηχανεργοστάσια (συμβασιούχοι) πήραν Μ.Α.Π. τελευταία φορά το 2017. Πρώτα η ΕΕΣΣΤΥ και στη συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνούνταν να προμηθεύσουν το προσωπικό με ότι προέβλεπε τότε η υπάρχουσα ΣΣΕ . 
          Για τον λόγο αυτό (θυμίζουμε) το σωματείο του ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ  αναγκάστηκε να προσφύγει στις επιθεωρήσεις εργασίας . Εκεί επιβεβαιώθηκε με στοιχεία  ότι όντως αυτά δεν είχαν καταβληθεί . Οι παράγοντες  τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να αποδώσουν τότε ως όφειλαν στο προσωπικό τα  Μ.Α.Π, προκειμένου να εργάζεται με ασφάλεια , προτίμησαν να απειλούν με απόλυση όσους προσκόμισαν τα στοιχεία …
        Αυτές τις μέρες υλοποιείται με την παράδοση των Μ.Α.Π , σύμβαση που βγήκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον Δεκέμβρη του 2019 (19PROCOO6OOO2243 2019-12-10) . Αυτά όμως τελικά παραδίδονται ένα χρόνο αργότερα. Με βάση ότι οφείλεται στους εργαζόμενους για κάθε έτος , εκκρεμούν ουσιαστικά οι οφειλές για το 2020, και βέβαια το 2021 και μετά .

     Σαν σωματείο θα το παρακολουθούμε και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτές του 2019, και φυσικά  θα παρακολουθούμε και κάθε τι άλλο που σχετίζεται με την ασφάλεια του προσωπικού στην εργασία του.


Το ΔΣ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ