Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Aνακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την νέα σσε και τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις




ΑΘΗΝΑ 20/1/2021 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 


            Μετά την υπογραφή της ΕΣΣΕ από τα δύο  σωματεία  ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  ΠΕΠΕ, το σωματείο  μας ενημέρωσε τους συναδέλφους  σε όλους τους εργασιακούς  χώρους , στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας δεδομένων των περιορισμών  της πανδημίας Covid 19, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας.  

          Το προεδρείο  του σωματείου  μας έκανε  ενημέρωση  στο  Εργοστάσιο  Πειραιά - ΜΑΙ- Ρέντη  -Πάτρα - Πύργο -Λάρισα- Εργοστάσιο Θεσσαλονίκης-ΜΘ .

         Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης εκφράστηκε από τους εργαζόμενους η αγανάκτησή τους για την υπογραφή της ΕΣΣΕ,  τόσο από  την πλευρά των δυο σωματείων αλλά και προς την διοίκηση.

         Στην ανταλλαγή απόψεων που είχαμε με τους συναδέλφους και των εποικοδομητικών συζητήσεων καταλήξαμε στα  κάτωθι  συμπεράσματα και ότι ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για :   


  • ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΠΟΥ  ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ.  
  • ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ  ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ  ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ  ΚΙΝΗΣΗΣ  ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ. 
  • ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ  ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ε   


     Κάθε  ΕΣΣΕ πρέπει  να ενώνει  τους εργαζόμενους της, αντιμετωπίζοντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε ειδικότητας με πνεύμα ισότητας , αναγνωρίζοντας την συμβολή  όλων των εργαζομένων  στο παραγόμενο έργο της εταιρίας .

     Αντίθετα η ΕΣΣΕ που υπογράφηκε από τα παραπάνω αναφερόμενα σωματεία,  έχει  σαν στόχο  τον διαχωρισμό  και την απαξίωση  των εργαζόμενων  στην εταιρία  με όρους δυσμενέστερους   ακόμη και  από  αυτούς των μνημονίων  που μας υπέβαλαν  ΔΝΤ και Τρόικα ..


 α) Χωρίζει  τους εργαζόμενους   σε 6 κατηγορίες : Διοικητικοί , Κίνηση  Αμαξοστοιχιών, Τεχνίτες  παλαιοί, Τεχνίτες νέοι, Οδηγοί λεωφορείων,, Μηχανοδηγοί. 

β) Παγώνει τους  μισθούς  με την κατάργηση της αύξησης  στην  αλλαγή  κλιμακίων . Επισημαίνουμε ότι  οι υπάλληλοι  του ιδιωτικού τομέα αλλάζουν κλιμάκιο ανά τριετία  και όχι  ανά τετραετία  , πενταετία    και σε καμία περίπτωση χωρίς την αντίστοιχη μισθολογική αύξηση . Αυτό είναι  μια πρωτοφανής  σιδηροδρομική  ελληνική  πατέντα  . 

γ) Εντάσσει  το προσωπικό της πρώην  ΕΕΣΣΤΥ  στο μισθολόγιο της εταιρείας με πλαφόν , με συνέπεια η  μισθολογική απώλεια   των συναδέλφων να ανέρχεται  από 100 έως 300 ευρώ μηνιαίως . 

δ) Διαχωρίζει  το προσωπικό  σε νέους  και παλιούς εργαζομένους. 

ε)  «Αμοιβές  που δεν καταβάλλονται δεν αναζητούνται»  . Εδώ δεν έχουμε  να πούμε  τίποτα .   Όλοι οι συνάδελφοι  κατάλαβαν  τον ρόλο  που θα παίξει  το συγκεκριμένο  άρθρο  και τις συνέπειες για μελλοντικές διεκδικήσεις.. 

στ) Μη καταβολή  του επιδόματος ανθυγιεινού και επικίνδυνου  σε όλους τους συναδέλφους που το δικαιούνται ( όπως στους συναδέλφους που εργάζονται στα εμπορεύματα )   και επιβολή πλαφόν εκεί που δίνεται . 

 

      Οι συνάδελφοι  από όλους τους  κλάδους κατάλαβαν  τελικά  ποιοί ήθελαν  μια    δίκαια  ΕΣΣΕ και  ποιοί όχι  . 

     Ποιοί  διεκδικούσαν  μια ΕΣΣΕ για όλους  τους  εργαζόμενους και ποιοί όχι. 


    Το σωματείο μας με την δύναμη των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων θα συνεχίσει να αγωνίζεται και  να διεκδικεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας , την  ανάκτηση των απωλειών και θα σας ενημερώνει  για κάθε ενέργεια που θα γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. 


Το ΔΣ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ