Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Aνακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ για τα όσα διαδίδουν εργοδοτικοί συνδικαλιστές για την σσε της ΕΕΣΣΤΥ του 2018

 ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΣΚ-Σ 


ΑΘΗΝΑ,  24 / 01 / 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Μετά την υπογραφή της κατάπτυστης Σ.Σ.Ε. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη γνωστή εργοδοτική ομάδα και την αδικία που αυτή προκάλεσε, η ομάδα αυτή προκειμένου να διαχειριστεί την πίεση που δέχεται, και στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προσπαθεί καθημερινά με γκεμπελίστικο τρόπο, πότε με ψεύδη, με λάσπη και πότε με στρεβλό τρόπο να διαχειριστεί και να μετατοπίσει τις τεράστιες ευθύνες της.

Τις τελευταίες ημέρες, μέσα από γνωστό ιστότοπο, με θρασύτατο τρόπο υπονόησαν ότι η ΔΕΣΚ «....ανέχθηκε τη Σ.Σ.Ε. του 2018 και δεν εξήγησε στους εργαζόμενους την αλήθεια...» άρα είναι και συνυπεύθυνη. 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Όλοι γνωρίζετε, και ειδικά στα Μηχανεργοστάσια όλα αυτά τα χρόνια, τίποτε δεν υπήρξε που να μην πήραμε ξεκάθαρη θέση, πολύ περισσότερο απέναντι στις Σ.Σ.Ε. Κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό (παλαιό και νέο), τα μέλη της ΔΕΣΚ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι αξιοπρεπείς συμβάσεις, με αυξήσεις και βελτίωση των δικαιωμάτων μας.

Η Σ.Σ.Ε. του 2018, σκόπιμα αποσπάται από αυτή του 2016. Και λέμε σκόπιμα γιατί δεν διαφέρουν μεταξύ τους στην κυριολεξία ούτε σε ένα γράμμα. Τα δύο κείμενα είναι απόλυτα ίδια. 

Λένε ότι δεν ψήφισαν το 2018 τη Σ.Σ.Ε. (για άλλους λόγους), την ίδια απολύτως όμως σύμβαση του 2016 δεν μας λένε τι κάνανε;;;;

Ό,τι τώρα καταγγέλλουν και κατακρίνουν (καθυστερημένα) ήταν όλα ενταγμένα και στη Σ.Σ.Ε. του 2016. Όταν αυτά ήρθαν προς έγκριση στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ., όλο το ΔΙΚΤΥΟ σαν παράταξη όχι απλά συμφώνησε, ενέκρινε και αποδέχθηκε, αλλά τα ψήφισε και με τα δύο χέρια!!!

Τώρα με αστείρευτη υποκρισία, άραγε τι καταγγέλλουν;;; αυτά που τότε για να υπηρετήσουν την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Σιδηρόδρομο, όχι απλά τα κατάπιαν αμάσητα αλλά κάνανε και εκδούλευση στο προσωπικό (όπως και τώρα) ότι χάρη σε αυτούς σώθηκαν οι εργαζόμενοι στην ΕΕΣΣΤΥ. «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι..» όπως λέει και ο λαός μας. Αφού ξεπουλήσανε το Σιδηρόδρομο τώρα μας κάνουν χάρη που μπορούμε να εργαζόμαστε.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Εκείνη τη σύμβαση μόνο η παράταξη της ΔΕΣΚ και ο συνάδελφος Τερζόγλου (ως ανεξάρτητος) δεν την ψήφισε. Κανείς άλλος δεν την απέρριψε. 

Η ΔΕΣΚ τοποθετήθηκε πολύ καθαρά στα όργανα Σωματείων και Π.Ο.Σ. και με ανακοίνωση, (επισυνάπτεται η ανακοίνωσή μας σχετικά με τη Σ.Σ.Ε. έτους 2018), κυρίως όμως με εξαντλητικό τρόπο συζήτησε και ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Το ξεπούλημα που έκαναν είναι πολύ μεγάλο και πρωτόγνωρο, κύρια στους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ. Μπαίνουν και ξαναμπαίνουν διάφορα ερωτήματα και αναφορές στο διαδίκτυο, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεπλυθούν.

Οι εργαζόμενοι με τη στάση, θέση και συνεισφορά της συγκεκριμένης εργοδοτικής ομάδας ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ, ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτό δεν αλλάζει, με ότι όσα και να πουν και όσα και αν κάνουν.

Κι αυτό οι εργαζόμενοι στους χώρους, δυστυχώς γι΄αυτούς το έχουν καταλάβει.


Για όσους λασπολόγους που κάνουν ότι δε θυμούνται, παραθέτουμε την ανακοίνωσή μας για τη Σ.Σ.Ε. του 2018.