Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΔΑΚΕ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Αθήνα,  18 / 01 / 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ πώς αλλιώς να το πούμε;     ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

     Με μια κενή περιεχομένου και αστεία ανακοίνωση, μια τριτοβάθμια συνδικαλιστική παράταξη, στηρίζει την υπογραφείσα ΕΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την οποία υπέγραψαν οι γνωστές εργοδοτικές φιγούρες.

     Η Γ ’βθμια αυτή συνδικαλιστική παράταξη που το πρωί ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ με την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, προσπαθώντας να βρει τον βηματισμό της, πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.

     Στην ΕΡΤ στηρίζει την δυνατότητα υπογραφής ΕΣΣΕ από την κλαδική ομοσπονδία ΠΟΣΠΕΡΤ, στις μεταφορές στηρίζει τις αποφάσεις της ΟΣΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς την στήριξη των Α’ βθμιων συνδικάτων, ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηρίζει την ΑΘΛΙΑ ΕΣΣΕ που υπέγραψαν οι πλειοψηφίες των σωματείων, που εντελώς τυχαία ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα με τους αποχωρήσαντες από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ!

     Το οξύμωρο είναι ότι την αποχώρησή τους από την ΠΑΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ την αποφάσισαν, για το περιβόητο άρθρο 18 του Ν.3891/10 όπου απαγόρευε στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τις απώλειες που είχαν και το οποίο η τότε Διοίκηση του ΟΣΕ το συμπεριέλαβε αυτούσιο στην ΕΣΣΕ.

     Πόσο διαφορετικό είναι το άρθρο της σύμβασης που υπέγραψαν;
“Ότι δεν καταβάλλεται δεν διεκδικείται”.

     Η ΕΣΣΕ αυτή είναι άθλια γιατί περιλαμβάνει όρους που δεν τόλμησε ούτε η ΤΡΟΙΚΑ να υποδείξει στα τρία μνημόνια.

  • Άθλιοι αυτοί που υπέγραψαν γιατί αγνόησαν τις αποφάσεις γενικών συνελεύσεων,    
  • Άθλιοι γιατί ενέδωσαν πλήρως στα θέλω του εργοδότη αποδεχόμενοι την δική του πρόταση,
  • Άθλιοι γιατί έβαλαν συνταξιούχους να ψηφίσουν για τους εν ενέργεια,  
  • Άθλιοι γιατί μεθόδευσαν την υπογραφή πετώντας εκτός διαπραγμάτευσης το πολυπληθέστερο σωματείο, εμφανίζοντας ως πλειοψηφία την σύμπραξη δύο σωματείων, μιας όμως παράταξης,
  • Άθλιοι γιατί με νομοθετική ρύθμιση Σπίρτζη μετέταξαν τα...συντρόφια τους από την ανασφάλεια της ΕΕΣΣΤΥ στην ασφάλεια του ΟΣΕ, ελαφρύνοντας την εταιρεία που ιδιωτικοποιούνταν προς όφελος του ιδιώτη και εις βάρος του Δημοσίου,
  • Άθλιοι γιατί ενώ υποχώρησαν στο 100% από τις προτάσεις τους, χάρισαν στην διοίκηση υποχρεώσεις της 3(τριών)ετών

     Αυτοί οι Άθλιοι, που εδώ και δεκαπέντε ημέρες ψάχνουν και δυστυχώς βρίσκουν στηρίγματα για την ανήθικη και αντισυναδελφική συμπεριφορά τους, στο ΔΙΚΤΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (κοινώς ΣΥΡΙΖΑ) στην παράταξη ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αποτελούν σώμα των συνδικάτων

Συνάδελφοι της παράταξης ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ λυπούμαστε αλλά ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!
       Καταγγέλουμε τα “στελέχη” σας για ενδοτισμό και για αντί συναδελφικότητα, για πιέσεις και εμπόριο ελπίδας...

     ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ, αρκεί να διαβάσετε την πανηγυρική ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, την πανηγυρική δήλωση του τομεάρχη μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπά και αυτές των σωματείων για να καταλάβετε ποιός κέρδισε και ποιοί χάσανε από αυτή την ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

                                                                    

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ