Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Παραδέχονται κυνικά ότι οι τεχνίτες έχασαν χρήματα εξαιτίας των υπογραφών τους


Το μόνο που πλέον αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα ΟΛΟΙ οι τεχνίτες (παλιοί και νέοι)  είναι το πρωτοφανές  και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ξεπούλημα που βίωσαν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά του οτι  με επιστολή τους  οι τεχνίτες τους απαγορευσαν να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν οτιδήποτε που να  τους αφορά!

Το παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη όλων των εργαζόμενων (και όχι μόνο των τεχνιτών) το έπαιξαιν  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.

Οι συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιλαμβάνονται ως διασπαστικό !!!του συνδικαλιστικού κινήματος το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά του ότι αυτό έχει τα περισσότερα μέλη  και  μάλιστα από ολους τους κλάδους (διοικητικούς-μηχανοδηγούς-συνοδούς-τεχνίτες).

Δεν λένε ότι αυτό που  στην πραγματικότητα φοβούνται οι επαγγελματίες συνδικαλιστές από την πρώτη ημέρα στο σιδηρόδρομο είναι οτι το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διασπάσει τον απόλυτο δουλοπρεπισμό τους και θα αποκαταστήσει τον συνδικαλισμό όπως θα έπρεπε να είναι  .Οι αντιδράσεις τους φανερώνουν ότι παλεύουν «για να κρατηθούν στην  ζωή»  φοβούμενοι πλέον τους εργαζόμενους που κυριολεκτικά τους φτύνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «επιστράτευση» συνταξιούχων που παραμένουν στο ΔΣ σωματείου για να μην χασουν την πλειοψηφία!!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ;Ούτε κουβέντα από τους εργατοπατέρες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους συνταξιούχους συνδικαλιστές.

 Οι συγκεντρώσεις του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε εργοστάσιο Πειραιά , μηχανοστάσιο Α.Ι Ρέντη  ,Πάτρα,Διακοπτό ,Λάρισα  είχαν  μεγάλη συμμετοχή με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα αρνητικό για όσους  έφεραν προ τετελεσμένων τους εργαζόμενους με τις κατάπτυστες ενέργειες τους.

Η αναφορά  από ιστότοπο (γνωστό για  την καθεστωτική και  διαχρονικά αντεργατική  του στάση )  για  «αποτυχημένους συνδικαλιστές»   προκαλεί το γέλιο καθώς οι διαχειριστές του  είναι από  αυτούς (μαζί με άλλους)  που θεωρούν τους ευατούς τους επιτυχημενους !!! αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα  είναι να υπογράφουν πράγματα που θα έκαναν και τον Τόμσεν  του ΔΝΤ να κοκκινήσει από ντροπή.Αυτή είναι η επιτυχία τους.Τα 9ημερα, τα 7ημερα , το παγωμα μισθών , οι δωροεπιταγές αντί  άδειας .το οτι δεν καταβάλλεται δεν αναζητείται κλπ..

Ας δούμε ένα ένα τα ψέματα τους αλλά και  την για πρώτη φορά ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥΣ οτι οι τεχνίτες έχασαν χρήματα εξαιτίας τους.

  • Στην αρχή οι ίδιοι δήλωναν ότι δεν θα δεχθούν ΠΟΤΕ  κανένα πλαφόν για την τεχνική βάση καθώς όπως έλεγαν ουδέποτε υπήρξε πλαφόν για το υπόλοιπο προσωπικό.Αυτά έλεγαν στα μηχανεργοστάσια κατά την επίσκεψη τους αλλά και στις αναρτήσεις τους .ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ
  • Έλεγαν οτι δεν μπορεις να διεκδικήσεις κάτι που δεν είχες ποτέ !!! (για τα αναδρομικά) ενώ ήξεραν ότι υπάρχουν 3 αποφάσεις του ΣΕΠΕ που δικαιώνουν τους τεχνίτες.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΚΑΙ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ώστε να εμποδίσουν την διεκδίκηση.Αλλά δεν σταματάνε εκεί καθώς συνεχίζουν να κοροιδεύουν ασύστολα και μετά την υπογραφή του επίμαχου όρου υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν εμποδίζει καμία διεκδίκηση.Στην ερώτηση γιατί τότε αυτός ο όρος είναι μέσα στην σύμβαση απλα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ.
  • Ειναι θρασύτατοι όταν λένε οτι για τις απώλειες που υπέστησαν οι τεχνίτες  φταίει το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο έκανε τα πάντα για να τις διεκδικήσει (εξώδικα ,προσφυγή στο ΣΕΠΕ) και αυτοί απλά υπέγραψαν  το οτι δεν καταβάλλεται δεν αναζητείται.ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Είναι προκλητικοί όταν μιλάνε για ατομικές συμβάσεις στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ .Το 2015 ως αντιπολιτευόμενοι επέκριναν το μπλοκάκια και τους όρους εργασίας που εφαρμόστηκαν τότε . Αφού άλλαξε η κυβέρνηση και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν όχι μόνο να τα επικροτούν αλλά και να κατηγορούν όσους αντιδρούσαν και ζητούσαν μόνιμες προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ότι δεν ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ!!(Εχουμε και τις σχετικές αναρτήσεις τους)
  • Είναι προκλητικοί όταν ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ  μιλάνε για αμοιβές που κακώς δεν καθορίζονταν από το ενιαίο μισθολόγιο όταν α)  τότε κατηγορούσαν το ενιαίο μισθολόγιο ως απαραδεκτο (και ήταν) και  β)  γνωριζουν ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο απαιτούσε πρόσληψη από την τότε κρατική ΕΕΣΣΤΥ...Πότε θα πούν αλήθεια; Μάλλον ποτέ.
  • Πότε ήταν καλά τα μπλοκάκια  παροχής υπηρεσιών και πότε ήταν κακά; Γιατί τουλάχιστον κάποιοι ήταν σταθεροι στις απόψεις τους και επέμειναν για αξιοπρεπείς μισθούς και ίσα δικαιώματα για τους νέους τεχνίτες ανεξάρτητα ποιος ήταν στην κυβέρνηση.Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μας πουν  τι έλεγαν για όλα αυτά;ΈΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ .
  • Το να κουνάνε το δάχτυλο τα συνδικαλιστικά παρτάλια του ΣΥΡΙΖΑ που γύρναγαν τα μηχανεργοστάσια για να πείσουν τους τεχνίτες να μεταταχθούν ή να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ή να δεχθούν συγκεκριμένους οικονομικούς όρους ή να  τους πουλήσουν ψέμα ότι δεν θα δεχθούν να υπογράψουν αυτά που υπέγραψαν είναι κακόγουστο θέατρο από ηθοποιούς της πλάκας.