Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

H ΣΥ.Π.Ε στο εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Πειραιά

Αντιπροσωπεία της Συνεργασίας Προσωπικού Έλξης  αποτελούμενη από το μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ Κλίτσα Γεώργιο και τον εκλεγμένο στην ΠΟΣ  Ντάνο Νικόλαο  παραβρέθηκαν σήμερα  στην ενημερωτική συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Πειραιά .
Ο συνάδελφος Νίκος  Ντάνος μίλησε  στους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ  και τους μετέφερε  την συμπαράσταση της παράταξης  στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν αλλά  και την  κάθετη αντίθεση της  Σ.Υ.Π.Ε για την ιδιωτικοποίηση της τεχνικής βάσης που πραγματοποιεί  σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε  εκφράστηκαν πολλές απόψεις τόσο από  το προεδρείο της ΠΟΣ  αλλά και από τους   εργαζόμενους του εργοστασίου που αγωνιούν για το μέλλον τους. 
Από τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών ήταν αυτό που  έκανε  τοποθέτηση και  που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση με τον συνάδελφο Ηλία Τρεβλό  (αλλά και τον συνάδελφο Θανάση Παπαιωάννου) κυριολεκτικά νε ξεσκεπάζει τις μεθοδεύσεις των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών.
Το Δίκτυο σιδηροδρομικών ήρθε στην συγκέντρωση  εκπροσωπούμενο από τους εκλεγμένους στα όργανα  και οι οποίοι   εργάζονται στην ΕΕΣΣΤΥ  αλλά  και από άλλους συνδικαλιστές  όπως τον πρόεδρο της ΠΕΠΕ και τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΟΣ που μάλλον ήρθαν ως εκπρόσωποι της εργοδοσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά ως εκπρόσωποι εργαζομένων 
Το ΔΙΚΤΥΟ ( ο Χ.Υ.Τ.Α του  σιδηροδρομικού συνδικαλισμού) επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές, ακραίο, εργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό κρεσέντο  και  καταφέρθηκε εναντίον όλων όσων  διαφωνούν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Διατύπωσαν εν χορώ  -προεξάρχοντος του προέδρου της ΠΕΠΕ-  ότι είναι κατά των απεργιακών  κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ κάτι που προκάλεσε θύελλα  αντιδράσεων  των παρευρισκομένων.
Συνδικαλιστής δε  από το ΔΙΚΤΥΟ ο οποίος  και  διατύπωνε την αντίθεση του για  τις απεργιακές κινητοποιήσεις όταν του είπαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο γιατί να μην είναι αντίθετος αφού έκανε αίτηση για μετάταξη!! κυριολεκτικά κατάπιε την γλώσσα του!!
Οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ  και του ΔΙΚΤΥΟΥ στον σιδηρόδρομο)  ούτε καν τόλμησαν  να πατήσουν το πόδι τους στο εργοστάσιο μετά από τις απαξιωτικές δηλώσεις που έκαναν για τα «τρύπια σκέπαστρα της ΕΕΣΣΤΥ» και την  υπέρ της ιδιωτικοποίησης στάσης τους.(Για αυτό  και είναι  σε πλήρη απαξίωση απο τους εργαζόμενους με το ΔΙΚΤΥΟ να παίζει τον ρόλο του σωσίβιου στις εκλογικές  διαδικασίες)
Το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΕΣΤΤΥ ,τους καλεί να μην υποκύψουν στους «μεσάζοντες της δυστυχίας» και να συνεχίσουν με ψηλά το κεφάλι μέχρι την τελική δικαίωση.



ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ