Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Απόλυτη σιωπή για το 25% και τις αυξήσεις στις αποδοχές των σιδηροδρομικών που θα φέρει η απόφαση του δικαστηρίου.Ζητάμε πληροφόρηση αλλά δεν ...

Ενώ οι σιδηροδρομικοί έχουν κερδίσει την αγωγή για το διπλό κόψιμο του 25% επικρατεί απόλυτη  σιωπή για την αναπροσαρμογή των μισθών τους που θα επιφέρει η εφαρμογή της απόφασης.
Πέρα από τα αναδρομικά η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αναπροσαρμογή βασικών μισθών ,στους μισθούς των μηχανοδηγών.

Ένας μηχανοδηγός που έχει υποστεί την διπλή μείωση και με 35 χρόνια δουλειάς έχει σήμερα βασικό μισθό 1518 και θα δεί μετά την εφαρμογή της απόφασης μια  αναγκαστική αύξηση της τάξης του 13% τουλάχιστον με συνέπεια ο μισθός του να πάει στα 1713 ευρώ.
Αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κατά την διαπραγμάτευση για την νεα σσε καθώς θα έχουν άλλα δεδομένα στα χέρια τους για το νέο μισθολόγιο που προτείνει η εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από τα δικηγορικά γραφεία ,που εχουν αναλάβει την υπόθεση, αλλά και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ