Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο :Αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων - Παράνομες κρίθηκαν από δικαστήριο

Παράνομη  έκρινε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο το δικαστήριο, μετά την προσφυγή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επικαλούμενη τη σχετική απόφαση, η πλειοψηφία της ΠΟΣ - ΟΣΕ αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί από την Παρασκευή 13 έως και την Παρασκευή 20 Ιούλη, ενώ όπως αναφέρει, «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθούν τα όργανα προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις».


Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στην ΠΟΣ - ΟΣΕ πρότειναν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ότι το καθοριστικό στοιχείο θα είναι έτσι κι αλλιώς η στάση των ίδιων των εργαζομένων, η αποφασιστική συμμετοχή, συσπείρωση και συστράτευσή τους στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης καθώς και για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης, που συνεχίζει ακάθεκτη την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και το ρόλο των αστικών δικαστηρίων. Να δουν ότι το δικό τους ταξικό συμφέρον όχι μόνο δεν ταυτίζεται με του εργοδότη τους (όποιος και αν είναι αυτός), αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετο, αφού τα κέρδη του εργοδότη τους βασίζονται στο δικό τους ξεζούμισμα.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ