Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Eίμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στο βόθρο και στην πρωτοφανή αθλιότητα τους

Ο συνήθης ύποπτος του ιντερνετικού βόθρου ξαναχτύπησε και μάλιστα με βαριές εκφράσεις εναντίον μας αλλά και εναντίον μιας ολόκληρης παράταξης που μηχανοδηγοί την τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της ΠΕΠΕ και της έδωσαν εκπροσώπηση στο ΔΣ  της.
Ακατάσχετο υβρεολόγιο απέναντι στα μέλη της ΣΥΠΕ αλλά και  τους εκπροσώπους της από τον πολιτικό γυρολόγο που από ΠΑΣΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια νύχτα και από ΣΥΡΙΖΑ μεταπήδησε εκ αριστερών των αφεντικών ..

Στην μέχρι τώρα  παρουσία της η ΣΥΠΕ έχει καταθέσει προτάσεις που καταψηφίστηκαν ΟΛΕΣ από την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ (ΣΥΡΙΖΟ ΕΝΟΤΗΤΑ) Αντίθετα  η ΣΥΠΕ έχει υπερψηφίσει προτάσεις που κατατέθηκαν από τους  2 της πλειοψηφίας όταν θεωρεί ότι μπορεί  και πρέπει να το κάνει.Ποιος είναι ο εμπαθής λοιπόν;
Αναρωτηθήκαμε είναι αλήθεια  για το πως μπορούμε να απαντήσουμε επιτυχώς στο ερώτημα του ιστότοπου της εργοδοσίας στο πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν «ηλίθιο» ; 
Μέχρι στιγμής τον  «ηλίθιο» απεναντί μας  εμείς τον αντιμετωπίσαμε με προτάσεις ή παρατηρήσεις ή αναρτήσεις που αποδεικνύουν ότι είναι ο « χρήσιμος ηλίθιος» για το παιχνίδι των εργοδοτών εναντίον των εργαζομένων.Ο «χρήσιμος ηλίθιος» νομίζει ότι είναι ο άρχων του παιχνιδιού  (παιχνιδιού που έχει εφεύρει στο μυαλό του) αλλά στην πραγματικότητα παραμένει ένα απλό πιόνι που τα ψήγματα εξουσίας κυριολεκτικά τον έχουν φουσκώσει σαν παγώνι και που  τον έχουν «τρελάνει»..Αν και δεν ήθελε και πολύ ...
Η « χρήσιμη ηλιθιότητα » του καμιά φορά συναντιέται στην γωνία με την κακία του που του βγαίνει  εύκολα στην επιφάνεια λόγω της «ηλιθιότητας» του.
Ποιος θα εβριζε συνάδελφο του επειδή έχει τελειώσει το Λύκειο!! από ιντερνετικού βήματος επειδή νομίζει ότι αυτό θα τον προσβάλει;;;Είναι οι ίδιοι που από το ίδιο βήμα φορώντας την κουκούλα μιλούσαν για ανύπαρκτα πτυχία αγγλικών,(μετά έγιναν πλαστά ) ή που χρησιμοποιούσαν το ιντερνετικό τους βήμα για να επιτεθούν σε συναδέλφους ακόμα και για οικογενειακά τους θέματα ή (ανώνυμα  πάντα ) να απειλούν και να  εκβιάζουν..Αυτό είναι το δικό τους γνωστικό επίπεδο..Αυτή είναι είναι η δική τους αντίληψη...Και ναι εδώ το αποδεχόμαστε είναι οι πρωταθλητές της αθλιότητας...ΑΞΙΟΙ 

Όσον αφορά το θέμα του υπολογισμού του νέου μισθού είναι πλέον άξιοι απόφοιτοι   της σχολής της δημιουργικής λογιστικής ...Ενώ στην αρχή μίλαγαν για αυξήσεις σε όλους ,μετά παραδεχθηκαν τις μειώσεις σε μερίδα συναδέλφων και μετά μιλούσαν για ρήτρα εξασφάλισης των αποδοχών από μειώσεις..Τελικά ποιος είναι αυτός που δεν μπορεί να υπολογίσει τι;Το απύθμενο των ψεμάτων τους  ομολογούμε ότι δυσκολευόματε να το μετρήσουμε..

Η πρόταση της ΣΥΠΕ ήταν συγκεκριμένη και επειδή κυριολεκτικά ξεβράκωσε τους υποκριτές είχαμε  και αυτή  τους την αντίδραση.Όλοι κατάλαβαν πλέον τι συμβαίνει αλλά και το γιατί συμβαίνει..

Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά
Η ΠΕΠΕ απέστειλε 2 φορές επιστολή  με τις οποίες ζητούσε να πληρωθούν οι δευτερεύουσες με την εργατική νομοθεσία.Το «γνωστικό» επίπεδο αυτών που υπογράφουν την επιστολή ,η «εξαίρετη γνώση και ερμηνεία των νόμων» που ξεπερνά την μέση εκπαίδευση,οι τρομακτικές ικανότητες τους που ζητούν την πληρωμή των δευτερουσων απολαβών με την εργατικη νομοθεσία τους οδήγησε σε επιστολή πυροτέχνημα;

22-11-2017
Κύριοι, 
Όπως γνωρίζετε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις μετοχές να περνάνε στην κατοχή της Ferrovie Dello Stato. Από τις 14/9/2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάγεται στονιδιωτικό τομέα και άρα διέπεται από τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας γύρω από τον τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών απολαβών. Μέχρι σήμερα, 22/11/2017, η εταιρεία δεν έχει ακόμα καταβάλλει τις δευτερεύουσες με τον νέο τρόπο υπολογισμού, ενώ όπως έχουμε πληροφορηθεί ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμα χειρότερα, η εταιρεία διατηρεί το πλαφόν του Ενιαίου Μισθολογίου (120 ώρες / εξάμηνο), με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που αναγκάζονται σε υπερεργασία να μην λαμβάνουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την υπερωριακή απασχόληση. Εκκρεμεί δε, η εξόφληση στο προσωπικό των υπερβάλουσσων υπερωριών (α’ εξάμηνο του 2017). Σας καλούμε όπως γίνουν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες για την εξόφληση των υπερβάλουσσων υπερωριών για το 2017, και όπως προχωρήσετε στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των δευτερευουσών με αναδρομική ισχύ από 14/9/2017. Τέλος, με την υπ΄αριθ. 200/10/04.08.2016 απόφαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εγκριθεί η κάλυψη από την εταιρεία μέρους της δαπάνης μετακίνησης (καυσίμων και διοδίων) των πέντε (5) Μηχανοδηγών που έχουν έδρα το Κιάτο και διαμένουν στην Τρίπολη. Όπως πληροφορηθήκαμε παρ’ ότι οι συνάδελφοι προσκομίζουν αποδείξεις και τιμολόγια καυσίμων, δεν τους έχουν αποδοθεί οι δύο (2) τελευταίοι μήνες (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθώς οι συνάδελφοι καθημερινά πραγματοποιούν 200 και πλέον χιλιόμετρα – με προσωπικά τους μέσα – για την προσέλευση και αποχώρησή τους από το χώρο εργασίας. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.-


1η Φεβρουαριου 2017
Ανάρτηση από το βόθρο που αυτοαποκαλείται  πηγή σιδηροδρομικής  ενημέρωσης ..ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ;


Το επόμενο διάστημα θα απαιτηθεί η ενότητα και η εγρήγορση ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών εν όψει της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης.
Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εφαρμογή των διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας για τις δευτερεύουσες κ τα δώρα , οι προσλήψεις, η επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8 της ΣΣΕ και η προστασία του επαγγέλματος είναι το ζητούμενο.


4-ΜΑΙΟΥ 2018
Οι σημερινοί επικριτές και υβριστές μας «ενημέρωναν έγκυρα»  τους μηχανοδηγούς για επίλυση τους θέματος με ανάρτηση  τους....ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ;;;;;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Προς επίλυση του θέματος με την εργατική νομοθεσία - Γεύμα για το προσωπικό στα ξενοδοχεία
Στην τελική ευθεία -όπως όλα δείχνουν- βρισκόμαστε για την οριστική επίλυση του θέματος του υπολογισμού των δευτερευουσών απολαβών για το προσωπικό με βάση τις διατάξεις της εργατικής Νομοθεσίας.


Στο ΔΣ  μετά την κατάθεση της πρότασης από την ΣΥΠΕ επικαλέστηκαν τώρα  την νομική διάσταση του θέματος από μια γνωμάτευση που έχει ο δικηγόρος της ΠΕΠΕ και την οποία  την γνωρίζουν  ότι την έχει εδω και μήνες αλλά δεν την έχουν παρουσιάσει ακόμα.
Και τόσο καιρό τι επιστολές στέλνουν; Τι αναρτήσεις επίλυσης του θέματος κάνουν;
Ποιοι είναι τελικά οι μετρ της παραπληροφόρησης ;Πότε λενε αλήθεια και πότε λένε ψέματα;

Η ΣΥΠΕ στην προταση της ζήτησε α) πρωτα να σταλει εξωδικο στην εταιρεία .β) αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί να γινουν κινητοποιήσεις γ) αν η εταιρεία επιμενει καταγγελία στο ΣΕΠΕ και αγωγή διεκδικησης.
Ειναι πασιφανής η ιεραρχηση των ενεργειών αλλά εξίσου ολοφάνερο είναι ότι οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές  «κόλλησαν» στις κινητοποιήσεις που τους προκαλούν αλλεργία.Είναι οι ίδιοι «αλλεργικοί» που διαφωνούσαν με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ και που έκαναν τα παντα για να μην υπογραφεί σσε και να είναι στον οι εργαζόμενοι στον  αερα.Είναι αυτοί που διαφήμιζαν μετατάξεις και έφερναν την σωτηρια!!! του ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ;Του Χρήστου μας;
ΕΔΩ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

Είναι εξίσου αξιολύπητο να λες πράγματα για μια παράταξη που δεν είπε τίποτα για το θέμα των αδειών.Να μας δείξουν μία ανακοίνωση  από την ΣΥΠΕ για την σσε,μια αναρτηση,ένα σχόλιο.Γιατι αν δεν το πράξουν είναι κοινοί συκοφάντες και «συνδικαλιστικοί απατεώνες»

Στα υπόλοιπα  τώρα (τα γνωστά) με την φαιδρότητα που τον χαρακτηρίζει ο γνωστός «αριστερός» αναφέρεται πάλι στο ΠΑΜΕ  .Σήμερα που ξύπνησε αλλιώς ... το ΠΑΜΕ είναι καλό..Χθες ...ήταν κακό.Στο εργοστάσιο οι του ΠΑΜΕ ήταν τραμπούκοι.Προχθές ήταν απολιθωματα και ουρα ΠΑΣΟΚ-ΔΑΚΕ.Λίγες ημέρες πριν ήταν ιστορική παράταξη με τίμιες πολιτικές θέσεις..Πιο πίσω η Αλέκα, η τυποεκδοτική,οι απολύσεις ,ο 902...Ρε μεγάλε πάρε κατι ...

Πάρε μια καρέκλα ας πούμε μιας και αναφέρεσα σε  διορισμούς..Ας θυμίσουμε στους σιδηροδρομικούς τον διορισμό στην ΠΑΣΚ και την καρεκλα της από την πρώτη μερα στο σιδηρόδρομο!!!! (Μόλις βούλιαξε το καράβι σαν τα ποντίκια διακτινίστηκαν στην ροζ αγκαλια της ελπίδας!!Πολιτικές θέσεις και αξίες όχι αστεία...)

Και τέλος στο κομμάτι της  ιστορική αθλιότητας που ειδαμε αναρτημένο και το κρατήσαμε για να το θυμόμαστε και να το θυμίζουμε.

«Δεν μπορούν να απεργήσουν λέει οι μηχανοδηγοί λόγω της τραγωδίας που ζει η χώρα και ειδικά όταν είναι  μια απεργία για την διαφορά της τιμής της υπερωρίας..»

Η ταύτιση μιας προτασης για απεργία σε ένα σωματείο  και που αφορά  κινητοποίηση  μετά από άλλες ενέργειες που θα προηγηθούν πριν φτάσουμε εκεί ,με την εθνική τραγωδία φανερώνει το απόλυτο ηθικό κενό και την βλάσφημη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό να βάλει στο ζύγι ένα απανθρακωμένο πτώμα,ένα καμμένο παιδί,μια καμμένη μητέρα για να ενισχύσει το επιχειρημα του κατά μιας...θεωρητικής απεργίας.!!
Πρέπει να είσαι ο κύριος τίποτα μέσα σου για να αποτυπώνεις μια τέτοια σκέψη αλλά και να χαιρεσαι μπροστά στον θολό καθρέπτη που σου δείχνει μόνο προτερήματα και όχι την σαπίλα σου.(Πολύ βολικό)
Δεν μας κάνει καμία εντύπωση που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σήμερα καθώς τέτοιοι ανέβηκαν στο τιμόνι της χώρας και που  σήμερα πάνω από τα αποκαίδια του λαού δεν βρίσκουν κανένα λάθος,δεν έγινε τίποτα στραβό και μάλλον φταίνε τα θύματα που κάηκαν ..

ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ ..ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ.

Πλέον πολλοί  κατάλαβαν και μετά από την δική μας απάντηση θα καταλάβουν ακόμα περισσότεροι...

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ