Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Μ. ΣΕΝΤΕΝΟ: Η συνέχιση των μέτρων στην Ελλάδα πρέπει να αποδειχθεί ανθεκτική

Aπό τη συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» συναρτά ο πρόεδρος του Eurogroup, Μ. Σεντένο, το αν θα είναι «επιτυχημένη» η έξοδος στις αγορές, επιβεβαιώνοντας αυτό που είναι εξόφθαλμο παρά τις κυβερνητικές παράτες, ότι το «τέλος των μνημονίων» δεν σημαίνει ότι τελειώνουν και τα επώδυνα μέτρα.


Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο «France24», δήλωσε πως η Ελλάδα διαθέτει πλέον τα εργαλεία και έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στην οικονομία της να μεγεθυνθεί με βιώσιμο τρόπο, προσθέτοντας πως η επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια θα εξαρτηθεί από την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

Ο Μ. Σεντένο έκανε λόγο για «εξαιρετικά νέα» για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, επαναλαμβάνοντας πως η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν είναι νέο πρόγραμμα. Παράλληλα, όμως διεμήνυσε πως οι «μεταρρυθμίσεις» θα πρέπει να αποδειχθούν «ανθεκτικές» και πως η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει την «ιδιοκτησία» τους.

Με αφορμή τις θερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωζώνη, μίλησε για ορισμένες «αβεβαιότητες» κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων και του Brexit, ενώ δήλωσε βέβαιος πως θα μετριαστούν οι επιπτώσεις παρά τους κινδύνους.

902