Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η τοποθέτηση της ΣΥ.Π.Ε για την διαπραγμάτευση και υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για την ΣΣΕ υπάρχει καταστατικό που λέει ότι η ΠΟΣ είναι υπεύθυνη για την διαπραγμάτευση και την υπογραφή της ΣΣΕ .Το ίδιο καταστατικό όμως δεν απαγορεύει στα πρωτοβάθμια σωματεία να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν  σσε.Όμως για να γίνει αυτό  υπάρχει μια προυπόθεση :
Και αυτή η προυπόθεση  είναι
η σύμφωνη γνώμη της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σσ είναι το πολυπληθέστρο και αναλογικότερο σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία)
Και εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να υπάρχει και διαβεβαίωση (σσ να   πληρούνται δηλαδή  οι νόμιμες προυποθέσεις που απαιτεί το συλλογικό δίκαιο)   ότι θα πάνε μαζί με την ΠΕΠΕ να διαπραγματευτούν μια σσε.
Γιατί αν η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πει όχι πως θα υπογραφεί σσε;

Αυτό είπε η  ΣΥΠΕ στο ΔΣ της ΠΕΠΕ  σχετικά με την διαπραγμάτευση  και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έτσι λοιπόν υπερψηφίσαμε την αποστολή επιστολής στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κοινή συνεδρίαση  με την ΠΕΠΕ .

Να θυμίσουμε λοιπόν σε αυτούς που μιλάνε  για κωλοτούμπες ότι προεκλογικά είχαμε πει να μπει τις εκλογές του σωματείου  και ψηφοδέλτιο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ για την συμμετοχή της ΠΕΠΕ στην ΠΟΣ.
Η Συνεξέλιξη και η Νέα έλξη το αρνήθηκαν και μάλιστα μας κατηγόρησαν ως διασπαστές.!! του κινήματος επειδή ζητήσαμε να λειτουργήσει η δημοκρατία στο σωματείο.
Είμαστε διασπαστές επειδή ζητήσαμε να ξεκαθαρίσει η βάση τι ακριβώς θέλει και τι επιθυμεί για την σχεση τους με το δευτεροβάθμιο όργανο.
Μήπως κάποιοι φοβήθηκαν ότι μπορεί να έχαναν τίποτε καρέκλες  και άρχισαν το «δεν είδα δεν ξέρω» δεν θυμάμαι  κλπ;

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ