Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Αξια!

Την «κοινωνική ατζέντα» του ΟΟΣΑ διαφημίζει η «Αυγή», με αφορμή τη συμμετοχή της Αχτσιόγλου και της Φωτίου στην υπουργική σύνοδο που έγινε στον Καναδά, όπου μάλιστα η Ελληνίδα υπουργός Εργασίας έκατσε στη θέση της αντιπροέδρου.
 Σύμφωνα με την υπουργό, «διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζουν ως προτεραιότητα τη θέσπιση εγγυήσεων με στόχο μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με κοινωνική δικαιοσύνη». Εντάξει, φιλότιμη η προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει λίγη από την αίγλη του ...ΟΟΣΑ στην άσκηση «κοινωνικής πολιτικής», αλλά είναι πρόκληση να το κάνει αυτό λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Οργανισμού για την Ελλάδα.
 Για όποιον δεν θυμάται, στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ υποδείκνυε την παραπέρα αύξηση των πραγματικών ετών εργασίας, που σημαίνει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, με ενδεχόμενη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όπως και μια σειρά μέτρα για την αγορά εργασίας, που ξεκινούν από τη διατήρηση του υποκατώτατου μισθού, με κριτήριο μάλιστα την εργασιακή εμπειρία, και φτάνουν μέχρι την εξαίρεση επιχειρήσεων από τις κλαδικές Συμβάσεις, ανάλογα με την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της. Με τόσο πλούσια ...«κοινωνική ατζέντα», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κάθε λόγο να «λιβανίζει» τον ΟΟΣΑ, στην προσπάθειά της να εξωραΐσει την αντεργατική - αντιλαϊκή της πολιτική, κερδίζοντας επάξια και τη θέση της αντιπροεδρίας στη Σύνοδο υπουργών του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.
 

ριζοσπάστης