Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Απλήρωτοι οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί εδώ και 9 μήνες!!!

Πως το 'πε ο αρχηγός τους;
Αρνείται να εφαρμόσει , μέχρι στιγμής , την εργατική νομοθεσία η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο υπολογισμός των δευτερευουσών συνεχίζει να γίνεται με τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου  ενώ  η καθυστέρηση στα αναδρομικά έχει φτάσει τους 9 μήνες.
Ποιο σωματείο θα άφηνε αυτό το θέμα να σέρνεται για 9 μήνες και τα μέλη να έχουν απώλειες στις αποδοχές τους;

Η απάντηση είναι :  Μα φυσικά οι εργοδοτικές  ηγεσίες της ΠΕΠΕ  και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ( εδώ  θα μας πείτε η ηγεσία της ΠΕΠΕ υπέγραψε μειώσεις στους ελιγμούς που φτάνουν το 80% και να δουλεύεις 9 ήμερο που το ξεχείλωσαν στο 18ημερο στα δεδεουλευμένα θα κόλλαγαν ;)
Το μόνο που έκαναν  ήταν να στείλουν επιστολές σχεδόν χαιδευτικές στο γνωστό δουλοπρεπές ύφος.
Εργοδοτικός συνδικαλιστής  δε από την έλξη ,   έλεγε στα τρένα ότι πάνε αυτά και να μην τα υπολογίζουν οι μηχανοδηγοί.Με την νέα σύμβαση η πληρωμή τους.
Άλλος εργοδοτικός συνδικαλιστής σχεδόν «κλαψουρίζοντας»  έλεγε  ότι είναι μεγάλο το ποσό των αναδρομικών και πως θα το πληρώσει η εταιρεία μας!!!(λες και θα τα βάλει αυτός  από την τσέπη του)
Το τελευταίο «ωραίο» που ακούσαμε ήταν από την ηγεσία της  ΠΕΠΕ  καθώς θέλει νομική γνωμάτευση για τα αναδρομικά!!!
Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάντως δεν χρειάστηκε καμία νομική γνωμάτευση  για να  εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία και να καταβάλει τα δώρα καθώς η μη καταβολή τους  διώκεται ποινικά με  αυτόφωρη διαδικασία.
Επίσης δεν είδαμε να θέλει  νομική γνωμάτευση η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  για όπου την συμφέρει πχ με το να βάζει χέρι στις διανυκτερεύσεις!

Ποιο σωματείο παγκοσμίως δεν θα διεκδικούσε  χωρίς καμία διαπραγμάτευση δεδουλευμένα για τα μέλη του;

Οι μηχανοδηγοί αλλά και οι συνοδοί  είναι πολύ εκνευρισμένοι με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους και σε συνδυασμό με την συνεχή πίεση στο πρόγραμμα εργασίας εκνευρίζονται ακόμα πιο πολύ.
Οι συνεχής ημέρες εργασίας που φτάνουν ακόμα και τις 18 συνεχόμενες χωρίς ρεπό ,η ανισοκατανομή στις αποδοχές,η προκλητική διαχείριση υπέρ συγκεκριμένων του στενού κύκλου των εργοδοτικών συνδικαλιστών,η καταπάτηση   ακόμα και της συμφωνίας σουρωτήρι κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.
Κατά την άποψη μας αν όλα αυτά συνεχιστούν η καταγγελία στο ΣΕΠΕ είναι κοντά.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ