Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συνάντηση με τον διευθυντή ΔΙΣΜΟΕ

(σχόλιο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ Όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση του  προεδρείου  της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προέκυψε απολύτως καμία λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων.Με το «καταθέσαμε την έντονη αντίθεση μας»  αν πούμε ότι δεν γελάσαμε θα πούμε ψέματα!!!)


Ανακοίνωση

Την Πέμπτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του σωματείου με τον Διευθυντή της  ΔΙΣΜΟΕ. 

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη διεύθυνση και πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:


1.Ασφάλεια προσωπικού κ επιβατών.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές πως πρέπει να υπάρχει μόνιμη συνεννόηση όλων των πλευρών που εμπλέκονται σε όλα τα περιστατικά που προκύπτουν, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο και άμεσα!
Αναζητείται μόνιμη λύση στο θέμα των μεταναστών – προσφύγων, με το θέμα να παραμένει όμως ιδιαίτερο και πολύπλοκο. Ξεκινάμε μία σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να αναδείξουμε για ακόμα μία φορά τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου ζητήματος.
Η αντίδραση στα δύο τελευταία περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων ήταν θετική, αλλά χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα κρούσματα των συνεχόμενων κλοπών που παρατηρούνται μέσα και έξω από τα τρένα, έχει ενημερωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναμένονται σύντομα εξελίξεις. 

2. Έλλειψη Προσωπικού - Θερινές άδειες

Μας αναφέρθηκε πως υπάρχει πλάνο της διεύθυνσης ώστε να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις που ήδη έχουν προκύψει, οι οποίες αναμένεται και να διογκωθούν με την έναρξη των αδειών, προκειμένου το προσωπικό να πάρει κανονικά τις άδειες του. Λαμβάνοντας υπόψη την αποχώρηση ενός αριθμού αποσπασμένων συναδέλφων αλλά και των συνταξιοδοτήσεων που αναμένονται, θεωρούμε απαραίτητο την άμεση προκήρυξη προσλήψεων.
Για ακόμα μία φορά καταθέσαμε την έντονη αντίθεση μας με το θέμα των ωραρίων στη γραμμή Κιάτο – Αεροδρόμιο. Σαν απάντηση λάβαμε πως άμεσα θα υπάρξουν αλλαγές στα συγκεκριμένα κυκλώματα εργασίας.

3. Οργανόγραμμα

Όπως πληροφορηθήκαμε είμαστε εν αναμονή του νέου οργανογράμματος. Από τη μεριά μας υπενθυμίσαμε το αίτημα μας για δημιουργία κλάδου εκδοτών, ενώ επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε για το νέο οργανόγραμμα αφού έρθει σε γνώση μας.

4. Κανονισμός Κυκλοφορίας

Συζητήσαμε για τις εξελίξεις . Το Σωματείο έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου κο Βούρδα. Η θέση μας είναι η θέσπιση ενός κειμένου που θα είναι στο πλαίσιο της σημαντικότητας του Προσωπικού αμαξοστοιχιών με αναφορά στον ρόλο και το βαθμολόγιο.

5. Γενικά θέματα    
                                                                                                           
Ζητήθηκε η παρουσία υπόλογου στην Οινόη, κάθε φορά που θα υπάρχει αναχώρηση εμπορικού, ενώ στην υπόθεση αυτών που έχουν κάνει αίτηση για επιστροφή στα κύρια καθήκοντα, η υπόθεση έχει προχωρήσει και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.                            Θα σταλεί επιστολή στην υποδομή για το θέμα της πυκνής βλάστησης στην Β. Ελλάδα.
                                                                                                             
                                                ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ