Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Live blogging από το ΔΣ της ΠΕΠΕ

Από το ΔΣ της ΠΕΠΕ απευθείας ενημέρωση...
----Έναρξη συνεδρίασης στις 12:20
Ενός λεπτού σιγή για τον συνάδελφο που χάσαμε τόσο άδικα
Ανάγνωση ΤΑΠΕΛ -διαδικαστικά οικονομικών θεμάτων.
Ανάγκη μείωσης εξόδων ..


----12:42 Ενημέρωση από την ALE

----12:56 τοποθέτηση προέδρου Εκτίμησε οτι το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει την ίδια πολιτική.Ραντεβού έγινε μετον κο Μπούρλο και θα κατατεθεί υπόμνημα προς τον κο Κατρούγκαλο  για μεταβατικές διάτάξεις που αφορούν τους ασφαλισμένους προ του 1983.
Αναμένονται προτάσεις από τις παρατάξεις για το θέμα.Υπόμνημα θα κατατεθεί και από την ΠΟΣ με βάση τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ.
Αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ.
Προσπάθεια να μην γίνει καμία απόλυση με τις δεσμευτικές προσφορές προ των πυλών και να επιτευχθεί η μεταφορά όλου του προσωπικού στον ιδιώτη.
Με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών κλειδώνουν οι αποδοχές κι δεν μπορούν να μειωθούν με ότι αυτό να σημαίνει για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.
Οι δικαστικές διεκδικήσεις παρουσιάζουν μεγάλο κόστος και όγκο απαιτούμενων δικαιολογητικών .Αναμένονται προσλήψεις σύμφωνα με πληροφορίες του αρχικά 50 μηχανοδηγών .
Αλλαγές στα κυκλώματα του προαστιακου χωρίς υπερωρίες.
Δεν μπαίνει εξοδολόγιο στην Πάτρα .
Θα πληρωθούν υπερωριες ..

----13:18  τοποθέτηση γγ ΠΕΠΕ....

Η ALE έχει μπεί η πορεία της σε λάθος κατεύθυνση.Απαιτείται αλλαγή πλεύσης και από την ΠΕΠΕ.Εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε την ίδια κυβέρνηση.
Προβληματική η λειτουργία του ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω παρασκηνίου.Πρέπει να υπάρξει στοιχειώδης σοβαρότητα από την κυβέρνηση καθως είμαστε σε 8μηνο τέλμα..
Προσλήψεις μεγάλο πρόβλημα στα διοικητικά καθήκοντα .Δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα στην εκπαίδευση των μηχανοδηγών .Επέστρεψαν 2 μηχανοδηγοί  και ακόμα πειιμένουν.
Η κατάσταση με την ΣΣΕ είναι ευθύνη της κυβέρνησης .Είναι ξεκάθαρα τα αιτήματα του κλάδου με εκκρεμμότητα το ευθύνης και επιμέρους ζητήματα.
Ο νόμος κόβει το σύνολο των παροχών .Τέλος στο ασφαλιστικό συμβόλαιο.
Οι δικαστικές διεκδικήσεις χρειάζονται  επισταμένη προσοχή.
Προαγωγές.Ναι στην αξιοκρατία και την αξιολόγηση αλλά πλέον τοκράτος επιβάλλει νέα δεδομένα με νέα τμήματα όπως το τμήμα  ελέγχου ταινιών.Που απαιτεί την στελέχωση από την ΔΙΚΑΜ που  πρέπει να αποκτήσει  διευθυντή δικό της.
Προαστιακός..υπάρχουν εκκρεμμότητες με το ωράριο εργασίας σε μερικές υπηρεσίες.Να γίνει τοπική μάζωξη και συζητηθούν το σύνολο των θεμάτων.

----13:40 Συρόπουλος Σπ..ALE  πρόβλημα στην δομή της λόγω κόντρας Γερμανών Γάλλων .Αναγκαιότητα για  την σσε.Είναιη κρισιμότερη όλων  των εποχών .Δυστυχώς  τέλος οι παροχές προς τους εργαζομένους με νόμο της κυβερνησης.Μεγάλη σημασία το ευθύνης  αλλά και τα επιμέρους ζητήματα.
Η διαδικασία επιστροφής των μεταταγμένων ξεκίνηση αλλά η αναγκαιότητα είναι οι προσλήψεις

----13:55 Ταμίας ΠΕΠΕ
ανησυχητική η κατάσταση της υγείας των μηχανοδηγών  Και σε υπηρετούντες αλλά και σε πρόσφατα συνταξιοδοτούντες .Να κατατεθούν προτάσεις αντιμετώπισης προφύλαξης της υγείας.Έλεγχος ισοκατανομής υπηρεσιών.Υποχρέωση του σωματείου  ο έλεγχος.Τα υπνωτήρια του Λιανοκλαδίου χρήζουν παρέμβασης λογω θορύβου.
-----15:30 συζήτηση και έντονη διαφωνία για τις επικουρίες και την  σίτιση των επίκουρων  του εκπροσώπου της ΑΣΚΕ και του προέδρου της ΠΕΠΕ .
-----16:00 δευτερολογίες