Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Γερμανίας.

Αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά προσφύγων στα σύνορα με την Ουγγαρία.Διακόπηκε την Τετάρτη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του Σάλτσμπουργκ και της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσαν οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι
Στο μεταξύ περίπου 6.000 πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο έφτασαν την Τρίτη στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, παρά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία από την Κυριακή.

Eνας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πέρασαν στη Γερμανία από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ωστόσο ορισμένοι άλλοι διέσχισαν τα σύνορα από άλλες περιοχές.

Η Γερμανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επανέφερε τους ελέγχους στα νότια σύνορά της το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των προσώπων που φτάνουν στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά προσφύγων στα σύνορα με την Ουγγαρία

Χιλιάδες πρόσφυγες ζητούν να περάσουν τα σύνορα με την Ουγγαρία (Φωτογραφία: Reuters )


Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού κατά προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία, έκαναν ειδικές δυνάμεις της Ουγγαρίας. Η Βουδαπέστη εμποδίζει τη διέλευση στους μετανάστες, έχοντας υψώσει φράκτη. Εκατοντάδες πρόσφυγες επιλέγουν να κατευθυνθούν προς την Κροατία, ενώ η Αυστρία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία. Δεν θα δεχτούμε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, προειδοποιεί η Σλοβακία.
Φράχτης και συρματόπλεγμα εμποδίζουν τους πρόσφυγες να μεταβούν στηνΟυγγαρία, ενώ περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έχουν σταλεί στα σύνορα. 
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι ουγγρικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα όταν ομάδα προσφύγων επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.
Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι οπλισμένοι με σωλήνες και ξύλα στην σερβική πλευρά των συνόρων που πετούν πέτρες σε αστυνομικούς και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μία επιθετική ομάδα άγνωστων παράνομων μεταναστών προσπαθεί να εισέλθει στην Ουγγαρία».
  tanea.gr