Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αφοσιωμένο το Υπουργείο Οικονομικών στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ... ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ!!!
Αγώνα επιβίωσης για να δείξει ότι εφαρμόζει μεν το Μνημόνιο αλλά δεν επιβάλλει..νέους φόρους που πλήττουν τους πολίτες, δίνει η κυβέρνηση και περνά στην αντεπίθεση για να καθησυχάσει για τις αλλαγές στη φορολογία τις οποίες προανήγγειλαν την Τετάρτη τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο αναπληρωτής του, κύριος Γιώργος Χουλιαράκης.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «με αφορμή δημοσιεύματα για θέματα φορολογικής πολιτικής και για τη διασφάλιση της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει» ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει και την αφοσίωσή του για την ολοκλήρωση εφαρμογής της συμφωνίας.

Πάντως, την Τετάρτη ο κύριος Χουλιαράκης δήλωνε πως «έχουμε ήδη συνεργασία για την αναθεώρηση, την επισκόπηση, του φόρου εισοδήματος με στόχο να γίνει πιο προοδευτικός, να απαλειφθούν εξαιρέσεις που είναι άδικες ή παλιές, ξεπερασμένες και να ξαναδούμε το θέμα της διαφοράς των φορολογικών συντελεστών με βάση την πηγή του φόρου εισοδήματος, που νομίζουμε ότι έχει οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια εσόδων». Την ίδια ώρα, και ο κ. Τσακαλώτος τόνιζε πως «όπως είπε και ο Γιώργος, θα δώσουμε έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη με την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και με άλλους τρόπους που πρέπει να σκεφτούμε για να μαζέψουμε χρήματα από αυτούς που έχουν»...