Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης


Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, η ορκωμοσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του νέου υφυπουργού Υποδομών - Μεταφορών, Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Η οικονομική πολιτική της χώρας αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις: την εφαρμογή της συμφωνίας, την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για να απαλύνουμε δύσκολα σημεία της συμφωνίας και το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ», είπε ο κ. Μάρδας, μετά το τέλος της ορκωμοσίας, τονίζοντας ότι ειδικά για το αναπτυξιακό, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξαγωγές, κι εκεί θα πρέπει να δοθεί ειδικό βάρος.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών, λόγω της σύντομης συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι κ. κ. Μάρδας και Σγουρίδης, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Μουζάλας.
Οι τρεις υπουργοί δεν ορκίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, καθώς ο μεν κ. Μουζάλας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας ανέμενε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ ο Παν.Σγουρίδης τοποθετήθηκε, την Πέμπτη, στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, μετά την παραίτηση του Δημ. Καμμένου.
metaforespress.gr