Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία του Σ. Ζαριανόπουλου στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ





Να πάνε στην κάλπη χωρίς φόβο, με ψηλά το κεφάλι και να δυναμώσουν αποφασιστικά τη φωνή του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο συντήρησης υλικού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
Το εργοστάσιο του ΟΣΕ, που άλλοτε απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους, σήμερα απέμεινε με περίπου 70 και άλλους 20 σπουδαστές του ΟΑΕΔ που κάνουν την πρακτική τους, ενώ ορισμένα τμήματά του λειτουργούν με εργολάβους. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πορείας ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, μείωσης του προσωπικού και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος, αρχικά συνομίλησε με τους σπουδαστές του ΟΑΕΔ, που δουλεύουν στο εργοστάσιο στο πλαίσιο της πρακτική τους, με 280 ευρώ το μήνα.

Στη συνέχεια, μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Θύμισε, ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου, όπως είναι και οι σιδηρόδρομοι, δεν ξεκίνησε με τα μνημόνια, απλώς εντάθηκε αυτή την περίοδο, για να έρθει τώρα το τρίτο βαρβαρότερο Συριζαίικο μνημόνιο, να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο της χώρας.

Σημείωσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, θα δώσουν τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Οι κομμουνιστές θα τη δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους. Και τόνισε, πως για να οργανωθεί αυτός ο αγώνας και να έχει μια πιθανότητα αποτελεσματικότητας και αυτός ο αγώνας για τον μισθό, για τη σύνταξη, ενάντια στους φόρους, χρειάζεται η φωνή του ΚΚΕ να δυναμώσει.

Όπως είπε, «όλα τα άλλα κόμματα μαζί, από τη Δευτέρα των εκλογών, θα ψηφίζουν να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, οι συντάξεις, να ιδιωτικοποιηθεί τελειωτικά ο ΟΣΕ. Και για κανέναν πλέον, δεν υπάρχει "δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω". Τώρα ξέρουμε και για ότι επιλογή κάνουμε, έχουμε ευθύνη.

Δεν μπορεί να ανησυχείς για τα παιδιά σου και να τρέχεις, να ιδρώνεις και να αγωνιάς πώς θα πληρώσεις τα φροντιστήρια, αν θα βρεις μια δουλειά, με τι συνθήκες, αλλά με τη στάση σου και με τη ψήφο σου να τον καταδικάζεις σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Λοιπόν ή θα πάμε κόντρα ή θα μας τελειώσουν».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους σπουδαστές να δυναμώσουν το ΚΚΕ γιατί και ο αγώνας για την επιβίωση σήμερα, όχι στη δευτέρα παρουσία, χρειάζεται να έχει δυνατή φωνή.

Τόνισε ότι «ο λαός δοκίμασε τους πάντες και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε. Σήμερα, η μοναδική φωνή που απέμεινε είναι αυτή η οποία χτύπησε τη ρίζα του κακού, που είναι η ιδιοκτησία του μεγάλου κεφαλαίου στα μέσα παραγωγής και η ΕΕ. Κανένας άλλος δεν το λέει αυτό. Αυτή η φωνή λοιπόν, η φωνή του ΚΚΕ, πρέπει να έχει το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη σε αυτές τις εκλογές.

Μόνο αυτό φοβούνται οι αντίπαλοί μας. Είναι μια μεγάλη φωνή, μπορεί να τους ζορίσει, μπορεί να τους φοβίσει».
902.gr