Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για τον ...εμφύλιο!

Τα στεφάνια στην Καισαριανή σας μάραναν...
Συνάντηση με την Βικτόρια Νούλαντ είχε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που σε δήλωσή του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την επέμβασή τους στην Ελλάδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω του σχεδίου Μάρσαλ και υποστήριξε ότι και τώρα υπάρχουν δυνατότητες συνεργασιών, με αυτό τον τρόπο αθώωσε τις ΗΠΑ, επιχειρώντας να ενισχύσει τον αντιγερμανισμό!

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «της εξήγησα ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τη συμμαχία, για την Ελλάδα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη σκληρή στάση που διατηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Υπάρχουν δυνατότητες πολλαπλών συνεργασιών και στον τομέα της Ενέργειας και στον τομέα της Άμυνας. Οι Έλληνες περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες - μια σύμμαχο που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το σχέδιο Μάρσαλ βοήθησε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της- τη συνεργασία, την ειλικρινή συνεργασία».
Πηγή: 902

«Σχέδιο Μάρσαλ»

Σε μια προσπάθεια να εξυμνηθεί το «σχέδιο Μάρσαλ» και ένεκα της επετείου των 60 χρόνων από την εξαγγελία του, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε (17/6/2007) μια συνέντευξη με τον Αμερικανό υπεύθυνο του σχεδίου στην Ελλάδα, κατά το έτος 1947, τον κ. Τζέιμς Γουόρεν.
Η εν λόγω προσπάθεια απεδείχθη απεγνωσμένη και (τουλάχιστον) ατυχής για τους εμπνευστές της.
Ευτυχώς, όμως, για μας, η συνέντευξη υπήρξε πολύτιμη αφού το τι πραγματικά ήταν το «σχέδιο Μάρσαλ» το ομολόγησε - πλέον - ακόμα και ο εν Ελλάδι απεσταλμένος των ΗΠΑ για να το εφαρμόσει.

Τι ήταν, λοιπόν, το «σχέδιο Μάρσαλ» για τον τόπο; Κατά τον κ. Γουόρεν επρόκειτο για:
«... μια πολύ αυστηρή συμφωνία, πολλές πτυχές της οποίας αποτελούσαν σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Μπορεί κάλλιστα να πει κανείς ότι επρόκειτο όχι για απλή παρέμβαση, αλλά για επέμβαση στην εθνική κυριαρχία της χώρας»!
Ο κ. Γουόρεν, όμως, υπήρξε αποκαλυπτικός μιλώντας και για τους Ελληνες κυβερνώντες την περίοδο του Εμφυλίου:
«Η επιτυχία (σ.σ.: των «πατριωτών» κυβερνώντων - όπως τους αποκαλεί ο Αμερικανός) ήταν ότι έφεραν τους Αμερικανούς, όχι απλά ως συμβούλους, αλλά ως ελεγκτές και υπεύθυνους των αποφάσεων. Για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα έπρεπε να καταπιεί την περηφάνια της και να αποδεχτεί ευρείες παρεμβάσεις. Αυτό ήταν το πνεύμα της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών».

"Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας..."
Προφανώς όταν τα παραπάνω τα δηλώνουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα για το «σχέδιο Μάρσαλ» και τι σήμαινε αυτή η «απόβαση των ΗΠΑ» για την Ελλάδα, την εθνική κυριαρχία της, την ανεξαρτησία της, τη δημοκρατία και το λαό της.
Πηγή: Ριζοσπάστης