Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το ΚΚΕ για το χαμό του 15χρονου παιδιού στο Κιλκίς από ηλεκτροπληξία


trena-001Την περίφραξη και φύλαξη του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα εκεί την περασμένη Κυριακή, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 15χρονου παιδιού απ` την Αξιούπολη. 
Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, οι βουλευτές τονίζουν
τα εξής:
«Μαθητής Γυμνασίου κάηκε ζωντανός από ηλεκτροπληξία στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας στην ΠΕ Κιλκίς, το μεσημέρι της Κυριακής 15.03.2015, όταν πλησίασε καλώδια της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, υπερυψηλής τάσης, που φτάνουν τα 25.000 volt.
Συγκεκριμένα ο μαθητής είχε ανέβει για να παίξει, σε εγκαταλειμμένη και ακινητοποιημένη οροφή μηχανής του ΟΣΕ, στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό.
Να σημειωθεί ότι παιδιά της περιοχής παίζουν διαρκώς στην ίδια εγκαταλειμμένη μηχανή, μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν από τα ενεργά καλώδια υπερυψηλής τάση της ηλεκτροκίνησης που περνούν πάνω από τις γραμμές, σε ύψος περίπου πέντε μέτρων από το έδαφος.
Το σημείο το οποίο βρίσκεται η ακινητοποιημένη μηχανή χρησιμοποιείται ως παρκινγκ βαγονιών και μηχανών στο σιδηροδρομικό σταθμό ενώ η γραμμή ηλεκτροκίνησης παραμένει ενεργή και παρόμοια καλώδια υπάρχουν και στις γειτονικές γραμμές.
Το τραγικό αυτό δυστύχημα φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό θέμα της προστασίας και της ασφάλειας του εγκαταστάσεων του ΟΣΕ που δεν λειτουργούν πλέον και ιδιαίτερα των σιδηροδρομικών σταθμών που δεν είναι ενεργοί και έχουν εγκαταλειφθεί.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την περίφραξη και φύλαξη του χώρου του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα.»
kilkis24.gr