Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Βαριές ποινές για την κλοπή στην αποθήκη του ΟΣΕ στο Διαβολίτσι

Συνολικές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης 21 χρόνων και 2 μηνών και χρηματικές ποινές 3.600 ευρώ, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ειδικότερα, το Εφετείο έβγαλε χθες τις αποφάσεις για υποθέσεις οι οποίες εκδικάστηκαν προχθές σε δεύτερο βαθμό.

Ετσι, ποινή κάθειρξης 5 ετών στον καθένα επέβαλε στα δύο ξαδέρφια τσιγγάνους που σήκωσαν σχάρες υπονόμων στο Πλατύ, διέρρηξαν σπίτι και ένα ζαχαροπλαστείο στο Μελιγαλά, και έκαναν επιδρομή σε αποθήκη του ΟΣΕ στο Διαβολίτσι. Πρωτόδικα τα δύο ξαδέρφια είχαν καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Ο κατηγορούμενος από τη Μεσσήνη, ο οποίος είχε κλέψει σχάρες υπονόμων της ΔΕΥΑΜ και στη συνέχεια... σήκωσε πινακίδες και καρφιά από την αποθήκη του ΟΣΕ, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και 2 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 11 χρόνων και 2 μηνών. 
Σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε τσιγγάνος ο οποίος έκλεψε 2 σιδερένιες ρόδες από κάρο και ένα προστατευτικό πλέγμα από οπωροπαντοπωλείο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη. 
Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την ποινή του 67χρονου από την Ανδρούσα σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για μια χασισοφυτεία με 70 δέντρα, τα οποία καλλιεργούσε στη δασώδη περιοχή Κεραμίδι. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 χρόνων και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. 
Ν.Κ.
eleftheriaonline.gr  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/59089-trimeles-efeteio-kakourgimatwn-kalamatas-meiwsi-poinwn-katadikasthentwn