Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ..Μερκελοπόταμος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα έχουμε τον Ασπροπόταμο.Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος (Περιστέρι), νότια νοτιοδυτικά του Μετσόβου και μετά από μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος.Κατά τη διαδρομή του διέρχεται από τους νομούς Τρικάλων, από τα όρια των νομών Καρδίτσας και Άρτας και στη συνέχεια από τα όρια των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.


Δεν ήξερα όμως οτι πλεον το μεγαλύτερο ποτάμι είναι ο Μερκελοπόταμος και έχει και βαρκάρη τον Σταύρακα και στην δούλεψη του έχει κάτι κουτσαβάκια των ερτζιανών και κάτι πρώην αριστερούς της δημοκρατιας του Φώτη που με μεγάλη χαρά κουβαλάνε την λάσπη από τις όχθες στις ζωές μας.

Ο Μερκελοπόταμος πηγάζει από το όρος Μέγκαλο της οροσειράς Πήγασος .Εχει παραπόταμους τον Εργολάβο και Προμηθευτή και επίσης πολλά ρέματα ενισχύουν την ..ροή του..Το μήκος του είναι πλέον τεράστιο καθώς διασχίζει τα Βαλκάνια και εκβάλει στην Κεντρική Ευρώπη στην Γερμανία.
Λένε ότι πέρναγε υπόγεια κάτω από το νέο κτίριο της Ευρωπαικής Ένωσης στις Βρυξέλλες και για αυτό καθυστέρησε η παράδοση του κτιρίου στον ..λαό της Ευρώπης!!Ασε που η υπόγεια διαδρομή  του από τα θεμέλια του κτιρίου  ανάγκασε τους κατασκευαστές  να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσουν γερά τους εργολάβους για ενισχυμένη κατασκευή..1.2 δις έφτασε το μαλλί.

 Η ''μεγάλη'' του ορμή του έχει κατεβάσει πολλά μπάζα που εχουν σφηνώσει στα έδρανα της Βουλής.Ελπίζουμε σε κανένα γερό σεισμό   μπας και κλείσει η πηγή και γλιτώσουμε το μπαζωμα γιατί στο τέλος βλέπουμε να χτίζεται κανένα αυθαίρετο πάνω τους σαν το MALL.
Αυτα από εμάς αγαπημένοι συνάδελφοι και τα μαθήματα γωγραφίας μας
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ