Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νέα κωλοτούμπα Βαλαβάνη

Για... πάσα χρήση τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ - Η αλλαγή ΒαλαβάνηΓια... πάσα χρήση τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο δεν καταργείται απλά αλλάζει όνομα!Τα έσοδα (..τα ξεπουλήματα δηλαδή) έλεγαν ότι θα είναι για τα ασφαλιστικά ταμεία τώρα πανε παντού ,δηλαδή στις τσέπες των δανειστών....


Ευρύτερη αξιοποίηση των εσόδων του νέου φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας "δείχνει" η ιδιόχειρη προσθήκη της λέξης «κυρίως» στην τροπολογία για ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τις αναφορές περί χρηματοδότησης της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού.
Παράθυρο για ευρύτερη αξιοποίηση των εσόδων του νέου φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας (του παλιού ΤΑΙΠΕΔ) αφήνει η σχετική τροπολογία που συζητείται στη Βουλή, εντός του νομοσχεδίου με τις "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας". 
Σημειώνεται ότι η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει δηλώσει στη Βουλή ότι τα έσοδα του νέου φορέα θα πηγαίνουν αποκλειστικά σε χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού.
Ωστόσο, μετά από ιδιόχειρη προσθήκη της λέξης «κυρίως» σε νομοτεχνική βελτίωση της σχετικής νομολογίας, το κείμενο αναφέρει ότι "τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού".