Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Το στέκι του πουλημένου σε νέες συκοφαντίες και ψέματα

Ο γνωστός πουλημένος αγωνιά για την καρέκλα του και  μέσα από το στέκι του προσπαθεί  να εμπλέξει  με φανταστικά σενάρια ,συκοφαντίες και ψέματα παρατάξεις και πρόσωπα  .
Η τακτική του έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση  την ΠΕΠΕ και  έχει κάνει τους υπόλοιπους εργαζομένους να  τηρούν εχθρική στάση  απέναντι στους μηχανοδηγούς.ΟΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ .
Προς αποκατάσταση της αληθειας από τα άθλια ψέματα που αράδιασε  θυμίζουμε ότι η  ΣΥΠΕ αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκλογές της ΠΕΠΕ καθώς αυτές ήταν αντικαταστατικές και όλη την ευθύνη  για τις πρόωρες εκλογές την έχουν οι παρατάξεις της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ και της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ.
Στην δικαστική διαμάχη τους με την ΠΟΣ οι κύριοι της ΣΥΡΙΖΟΕΝΟΤΗΤΑΣ  ήδη μετρανε το απόλυτο μηδέν καθώς έχουν χασει όλα τα ασφαλιστικά μέτρα και όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος γελάει με την κατάντια τους και τον εργοδοτισμό τους.

Η σσε  που έφεραν μαζί  ΝΕΑ ΕΛΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ  κυριολεκτικά χαντάκωσε περίπου το 80% των εργαζομένων   ενώ κατακτήσεις ετών, δικαιωματα ,αμοιβές απωλέθησαν  μεσα σε μία νύχτα εξαιτίας  της δική τους υπογραφής.
Η ΣΥΠΕ  για το διάστημα που συμμετείχε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ δεν συμμετείχε στην επιτροπή διαπραγμάτευσης της σσε ούτε κατέθεσε καμία πρόταση για κατάρτιση μισθολογίου,επιδόματων κλπ καθώς όλα αυτά τα είχε αναλάβει  η επιτροπή διαπραγμάτευσης με τα γνωστά πλεον σε ολους μας  απαράδεκτα και δυστυχή αποτελέσματα.

Για τα περί επιδομάτων όμως που αναφέρει το γνωστό στέκι έχουμε να πούμε ότι  ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΠΕ σε συνέλευση στο ΜΘ έφερε ως παράδειγμα  προς μίμηση την σσε που υπογραφηκε  σε αλλη εταιρεία και η οποία περιείχε το χρονοεπιδομα (δηλαδή τις τριετίες και τις πολυετίες)  όπως και πολλά άλλα επιδόματα. Ανέφερε μάλιστα δε  ότι με αυτό τον τρόπο ο καταληκτικός μισθός θα ήταν 2200 ευρω στην νεα σσε ..Τελικα στην σσε που υπέγραψε ο καταληκτικός βασικός ήταν πολύ παρακάτω και χωρίς αναγνωριση προυπηρεσίας για τους νέους μηχανοδηγούς .
Τα θυμίζουμε για να μην μας κουνάνε το δάχτυλο μερικοί με τα ψέματα τους

Όσο για την  νέα σσε  αυτή θα καταρτιστεί και θα διαπραγματευτεί από τα  συνδικαλιστικά όργανα που προβλέπει ο νόμος .

Αλλά ας θυμίσουμε μερικά πραγματάκια σε μερικούς γκαιμπελίσκους που ...ξεχνάνε!!

1). Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά  την συγχωνευση της ΕΕΣΣΤΥ έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη για το προσωπικό της ενιαίας πλέον  εταιρείας καθώς σημαντικό κομμάτι του προσωπιού της  θεωρεί οτι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο συνδικαλιστικό τοπίο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό μπορεί να γίνει  με  ένα άλλο επιχειρησιακό σωματείο και αυτό από ότι φαίνεται το έκαναν πράξη 

2).Η ΝΕΑ ΕΛΞΗ η οποία είναι παράταξη των μηχανοδηγών στην ΠΕΠΕ ζήτησε να εξεταστεί η ενοποίηση  των σωματείων της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΠΕ το αρνήθηκε.

3).Στο  χθεσινό «σόου» του ΔΙΚΤΥΟΥ στο  Ρέντη ο  αποτυχημένος  πρόεδρος της ΠΕΠΕ ζήτησε από το προσωπικό της τεχνικής βάσης να εγγραφούν  στο σωματείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ «για να είμαστε όλοι μαζί » όπως τους είπε.
-Όταν όμως  από συνάδελφο τεχνίτη ρωτήθηκε γιατί δεν γράφεται και  αυτός ως μέλος της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν απάντησε.
-Όταν από συνάδελφο τεχνίτη ρωτήθηκε τι τον πειράζει η δημιουργία νέου σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάλι δεν απάντησε.
-Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πρόβλημα αν  μέλη της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλουν να γραφτούν στο νέο σωματείο  ..παλι δεν απάντησε.

4).Συνδικαλιστής της ΠΕΠΕ και της Νέας Έλξης συγκέντρωνε υπογραφές τεχνιτών για εγγραφή στο σωματείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ...Αυτό το στέκι του πουλημένου δεν το είδε;
ότι μηχανοδηγός μαζευε υπογραφές από τεχνίτες για την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επραξε σωστα ή λάθος; Θα μας πει ο πουλημένος;

Είδε κανέναν της ΣΥΠΕ να μαζεύει υπογραφές για οποιοδήποτε σωματείο  το στέκι του πουλημένου;

ΟΜΩΣ ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ;

Οτι πάγια θέση μας είναι η ενοποίηση των δυνάμεων και  για αυτό θεωρούμε ότι η πρόταση της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ για ενα μόνο  σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει βάση .Δεν είδαμε όμως να κατακρίνει το στέκι του πουλημένου την πρόταση της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ παρά μόνο το  είδαμε να ασχολείται  έντρομο με την ΣΥΠΕ.
Τι φοβάται; Οτι τρίζει η καρέκλα του και δεν θέλει να την αποχωριστεί;
Σημασία έχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι καρέκλες τους.

ΥΓ.Το καταστατικό της ΠΕΠΕ δεν απαγορεύει σε κανέναν μηχανοδηγό να είναι  γραμμένος σε αλλο σωματείο εκτός από σωματείο του ιδιου χώρου.Δηλαδή σε άλλο σωματείο μηχανοδηγών στην ίδια εταιρεία.


Κάθε εργαζόμενος είτε μηχανοδηγός -συνοδός-τεχνίτης -διοικητικός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να είναι μέλος του ομοιοεπαγγελματικού του σωματείου  αλλά και του επιχειρησιακού.
Οποιεσδήποτε και να είναι οι σωματειακές εξελίξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργαζόμενοι ατομικά και όχι παραταξιακά έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι σε όποιο σωματείο αυτοί αποφασίσουν.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ;
Το να προεξοφλεί έντρομος  ο πουλημένος την συμμετοχή στο ΔΣ κιόλας !! άλλου σωματείου που είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο!! φανερώνει την προσκόλληση στην καρεκλίτσα του και η οποία  είναι σε τέτοιο βαθμό που τον ψυχαναγκάζει να βλέπει παντού εχθρούς της βασιλείας του!!
ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ