Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Για τα μηνύματα των ..πουλημένων


Οπως ίσως είδατε  (αν δεν είχατε κάτι καλύτερο να κάνετε)  κάτι εργοδοτικοί συνδικαλιστές  (γνωστά νούμερα) σε «μηνυμα» τους προς την τεχνική βάση  ζητούν στην ουσία  την συνθηκολόγηση των εργαζομένων  και την παράδοση ανευ όρων , ελέω   μιας  μελλοντικής  «ευκαρίας» που όπως λένε θα τους βγει σε καλό  !!
Η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου ξαφνικά έγινε  «νερό στο αυλάκι» και μετά το δεν θα περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο περάσαμε  αβίαστα σε «λάγνα» αναφορά ..για  εξελίξεις σε εταιρικό περιβάλλον.

Τι  λένε δηλαδή αυτού του είδους οι συνδικαλιστές;
Λένε .. πάει τωρα.Τελείωσε παιδια και μην αποζητάτε  κάτι καλυτερο από αυτό που  σας προσφερουν γιατί και αυτοί (οι αγωνιστές ντε) με αυτά συμβιβάστηκαν. Με ότι τους πάσαραν...
Το μόνο  που είδαμε από αυτού του είδους  την συνδικαλιστική εκπρόσωπηση είναι η προδοσία από μέσα,και η απώλεια  κεκτημένων για...το καλό μας.!!
Χορτάσαμε σώσιμο....
Οι πρώην «επαναστάτες» έγιναν υπέρμαχοι της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών και υπηρέτες του ανταγωνισμού.
Λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου αποδέχθηκαν την κατάργηση θέσεων εργασίας στο οργανόγραμμα ενώ παράλληλα διαφήμιζαν  την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας σε συνάρτηση με τα ΥΓΟΣ.Όμως αυτό που δεν λένε έιναι  ότι τα ΥΓΟΣ συνδέθηκαν  με αριθμητικό σύνολο θέσεων εργασίας και όχι με τα πρόσωπα που εργάζονται σε αυτές καθώς  αυτοί μπορούν να αντικατασταθούν από αλλους «φτηνότερους» εργαζόμενους ανα πάσα στιγμή χωρίς να αλλοιωθεί  το συνολικό νούμερο των θέσεων εργασίας.Αλλά και να αλλοωθεί ποιον θα πειράξει; Αυτούς;  Ή μήπως την  εκάστοτε πολιτική ηγεσία που νομοθετεί διευκολύνσεις στις απολύσεις;
Από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές δεν ακούσαμε ούτε κουβεντα για τους 8 .
Οι    «δυσάρεστες καταστάσεις», όπως ξεδιάντροπα  ονόμασε τις απολύσεις εργοδοτικός συνδικαλιστής, σε κερδοφόρες  εταιρείες γίνονται για χάρη του ανταγωνισμού και τις εξασφάλισης της μη μείωσης των κερδών τους.!!
Όταν ο ίδιος ο κομματικός τους φορέας καταθέτει ερώτηση στην Βουλή για τα ΥΓΟΣ αυτοί σιωπούν ή οραματίζονται το δημόσιο συμφέρον.Και μάλιστα λένε και  ψέματα όταν λένε ότι είναι σε θέση να το εξασφαλίσουν.
Οι πρόθυμοι το  μόνο που επιθυμούν  είναι να βάλουν τα προβήματα κάτω από το χαλί,Να μην γίνεται κριτική ή  όταν δεν μπορούν να την αποφύγουν αυτή να είναι επιδερμική .Γιατί σταμάτησαν να μιλάνε για το Άδενδρο και τα τόσα άλλα προβλήματα στο δίκτυο;

Το κυριολεκτικά πρόστυχο και προκλητικό είναι οταν μιλανε για  καταστροφολόγους αναφερόμενοι σε όσους είχαν επισημάνει οτι η συνδικαλιστική τους τακτική θα έφερνε δεινά για τους εργαζόμενους..ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ.

Αν δεν   θέλουν να  ακούνε για δεινά  τότε τα παρακάτω  τι είναι; Επιτυχίες;


  • Μισθολόγια πολλαπλών ταχυτήτων
  • Υποκατώτατους μισθούς 650 ευρω
  • Τσεκουρωμα των βαισικών των  πτυχιούχων
  • Μισθολογική καθήλωση με πενταετή κλιμάκια
  • Αυξήσεις 1 ευρώ το μήνα μετά από 5 χρόνια 
  • Καταργηση της αμοιβής της εφεδρείας 
  • Μη αναγνωριση προυπηρεσίας για τους νέους υπαλλήλους
  • Κατάργηση του ΣΥΝΠΕ
  • Καταργηση ευννοικών διατάξεων για τους εργαζόμενους
  • Εφαρμογή 9ημερης εργασίας
  • Σιωπούν για τη διαφορά αμοιβής στις  υπερωρίες 14 μηνών

Το προκλητικότερο όλων είναι η  αναφορά για εργασιακή ειρήνη.Δεν χρειαζεται νομίζουμε να θυμίσουμε  οτι στο αψε σβήσε   ακύρωναν κινητοποιήσεις όταν τους τράβαγαν το αυτί..
Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε την σιωπή των εργοδοτικών συνδικαλιστών για εργατικά ατυχήματα ή ακόμα και την αήθη επίθεση τους  σε συναδέλφους που είχαν την ατυχία να χτυπησουν εν ώρα εργασίας.Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε την απόλυτη ξεφτίλα εργοδοτικού συνδικαλιστή οποίος σιώπησε σε ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας.
Συνάδελφοι οταν στέλνουν μηνύματα οι πρόθυμοι  και οι προσκυνημενοι κλείστε τα αυτιά σας.
Συσπειρωθείτε  και κρατείστε μακριά το δηλητήριο των πουλημένων..