Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο τύπου Πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων πρ ΔΕΚΟ και τραπεζών

 Αθήνα 28 Γενάρη 2020

                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ



Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία υπέγραψε την πρώτη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των βάσεών τους, φέρνει στη βουλή για ψήφιση το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για το καθεστώς αυτό, που μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, εργαλείο των ιμπεριαλιστικών, δολοφονικών επεμβάσεών τους  σε όλη την ευρύτερη περιοχή, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων των κρατών αυτών και όπλο στην αντιπαράθεσή τους με τα μονοπώλια άλλων διεθνών ανταγωνιστών τους (Ρωσία, Κίνα κ.α.).

Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτε από τη περισσότερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η νεολαία, οι έλληνες στρατιώτες θα βρίσκονται πάντα σε καθεστώς ανασφάλειας και κινδύνων, που μεγαλώνουν, όσο η σύγκρουση αυτών των συμφερόντων ενισχύεται και έχει πλέον πάρει καθαρά πολεμική μορφή. Καταδικάζουμε τη θρασεία και χυδαία πρόβλεψη του υπουργού άμυνας, πως και πάλι στο μέλλον η νεολαία, οι στρατιώτες μας θα κληθούν να σκοτωθούν, να δολοφονηθούν για χάρη αυτών των συμφερόντων.
Τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού δεν ταυτίζονται με αυτά της ελληνικής πλουτοκρατίας, που προσβλέπει στην οικονομική της αναβάθμιση, με τη συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο μοίρασμα του πλούτου των χωρών και των λαών της περιοχής μας.
 Είναι τα ίδια συμφέροντα που τον έχουν οδηγήσει στη φτώχεια, την ανεργία, στο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αντιπαλεύουμε το σύνολο αυτής της πολιτικής και στην εσωτερική και στην εξωτερική έκφρασή της. 
Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, που οργανώνουν οι επιτροπές κατά της συμφωνίας για τις βάσεις, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος την Πέμπτη 30/1, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση ώρα 6.00 μ.μ στην Παλιά Βουλή (άγαλμα Κολοκοτρώνη), στη Θεσσαλονίκη ώρα 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. 

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.