Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Τώρα τα ξαναθυμήθηκαν τα μπλοκάκια στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ στο στέκι του πουλημένου

Τα γνωστά «πουλημενα τομαρια» του διαδικτύου και πρόθυμοι  σφουγγοκωλάριοι της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  η οποία  ξεπούλησε τον σιδηρόδρομο  έπαθαν  νέο  «ψευτοεπαναστατικό αμόκ» μετά τον λήθαργο πέντε ετών ελέω ΣΥΡΙΖΑ.
Θα θυμίσουμε   λοιπόν στους ασθενούντες με ψευτοεπαναστατικό αμόκ   ή αλλιώς πουλητάρια το τι έλεγαν χθες  σε σχέση με το τι λένε  σήμερα...

1.Όταν το 2013  ξαφνικά εμφανίστηκαν  τα μπλοκάκια  το ΠΑΜΕ έλεγε  για μόνιμη και σταθερή εργασία , μόνιμες προσλήψεις  και όχι  στα μπλοκάκια .
Τι έλεγαν όμως  οι ανεκδιήγητοι   το 2015  λίγο πριν αλλάξει η κυβέρνηση  και η εξουσία περάσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ 


Προ ΣΥΡΙΖΑ...(Ιανουάριος του 2015) 

 Πολλά(πάρα πολλά) τα μπλοκάκια και οι εργολαβίες ΚΑΙ στην ΕΕΣΣΤΥ....


Μετά ΣΥΡΙΖΑ (Νοέμβριος του 2018 ) 

Φυσικά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ κράτησε ζωντανή την τεχνική βάση και το τροχαίο υλικό, αλλά και επέκτεινε τις δραστηριότητες της (συντήρηση τροχαίου υλικού και άλλων εταιρειών) με την πολιτική πρόσληψης νέων εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς τους τελευταίους 18 μήνες.

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ:

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ..»


2.Το ΠΑΜΕ έχει ουκ ολίγες   ανακοινώσεις  στις οποίες  ζητά την μονιμοποίηση των εργαζομένων ,την παύση των ελαστικών μορφών εργασίας το σταμάτημα της υποαμοιβής.Αντιθέτως τα συνδικαλιστικά παρτάλια  έκαναν «παιχνιδάκια» με τις προσλήψεις  ακόμα και  στα μπλοκάκια και μοίραζαν υποσχέσεις  σε ΟΛΟΥΣ .Υποσχέσεις που  τελικά αποδείχθηκαν ..παραμύθια.

3.Την περίοδο του ξεπουλήματος της ΕΕΣΣΤΥ  η παρεούλα έκανε τουρνέ στα μηχανοστάσια και στα εργοστάσια και ζητούσε να σταματήσει ο αγώνας  των σιδηροδρομικών για να πάνε να ...συζητήσουν  με τον ..αγοραστή !!(χαχαχα)

4.Μέλη της παρεούλας έκαναν μεταταξούλα  στον δημόσιο ΟΣΕ λίγο πριν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΕΣΣΤΥ .Αφου λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση  όντας εκλεγμένοι μέσα από σωματεία της ΕΕΣΣΤΥ «έσωζαν» τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση ..σάλταραν απο το καράβι και από σωτήρες ...ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

5.Κάτι «ταλέντα» της παρεούλας δεν ήταν που  έπαιρναν τηλέφωνα εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ για να  τους πείσουν να  μεταταχθούν για να μην έχουν πρόβλημα γιατι είχαν δώσει δεσμεύσεις για το ..«ξαλάφρωμα» της   από προσωπικό ...στο φίλο τους το ...Χρήστο..;
(το έσχατο επίπεδο στην ξεφτίλα είναι ότι αυτό ...το επικαλούνται κιόλας ως ορθή πρακτική και ότι κακώς δεν τους άκουσαν οι εργαζόμενοι) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ;

Μέσα στο ψευτοεπαναστατικό αμόκ λοιπόν «ξέχασαν»  ότι  μέχρι χθες  στήριζαν  τα μπλοκάκια και τις ελαστικές μορφές εργασίας   ως πιστά σκυλιά των αφεντικών  και άφησαν τον μέχρι χθές ρόλο του επιστατη και  τώρα αρχισαν να γαβγίζουν  γιατί φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν .
Τι λένε στους εργαζόμενους ;
Οταν  δεν ανανεώθηκαν  21 συμβάσεις  ορισμένου χρόνου  με το γνωστό γκαιμπελίστικο τρόπο   επιχειρησαν  να εκφοβίσουν και να σπείρουν πανικό σε  μόνιμους υπαλλήλους που παρέμειναν στην ΕΕΣΣΤΥ γιατί τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και δεν μετατάχθηκαν όταν τους παρακινούσαν να το πράξουν.

Οι λακέδες και οι σερβιτόροι στις πρωτοχρονιάτικες πίτες  συνεχίζουν να προκαλούν χωρίς  την παραμικρή τσίπα όταν αναφέρονται στον τρόπο μισθοδοσίας  που άλλαξε στην πρωην ΕΕΣΣΤΥ όταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  η αλλαγή  του τρόπου μισθοδοσίας  έγινε και εκεί μονομερώς ,κατάπιαν αμάσητη την σχετική εγκύκλιο ,και το αποτέλεσμα της ανικανότητας τους ήταν οι συνάδελφοι  να παίρνουν δάνεια!! για να πληρωθούν το μισθό τους   και μετά  να πληρώνουν δόσεις αλα κωστόβολος  !Και  για όλα αυτά  όχι μόνο δεν είπαν κουβέντα αλλά επιτέθηκαν και σε όσους αντέδρασαν ..Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χωρίς τσίπα  υπέγραψαν υποκατώτατο μισθό 650 ευρώ μεικτά για τον μαθητευόμενο μηχανοδηγό, που τους έβαλαν στο μισθολόγιο χωρίς καμία αναγνώριση προυπηρεσίας,που έφεραν 9ημερη εργασία και εξοντωτική υπερεργασία με διπλές υπηρεσίες  πρωί βράδυ ,άφησαν να γίνονται δρομολόγια με  8,30 ώρες χειριστήρια  από έναν μηχανοδηγό στη Μακεδονία (κάτι που τους καταγγέλθηκε και δεν κούνησαν δαχτυλάκι) εργαστηκαν 18ημέρες συνεχόμενα  χωρίς ρεπό  ή ακόμα χειρότερα με 1 μόνο ρεπό  για απίστευτο χρονικό διάστημα που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Μάλιστα ξύνοντας τον πάτο του βαρελιου της απόλυτης ξεφτίλας τόλμησαν και  είπαν ότι όποιος ζητήσει τα ρεπό του θα το εκλάβουν ως πράξη με πολιτική χροιά ...ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ....

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΑΜΑΞΕΣ