Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΟΙΥΕ - Δεν εμφανίστηκε η πλειοψηφία (VIDEO)

Δεν εμφανίστηκε η πλειοψηφία - ΔΑΣ: Σε επαγρύπνηση ενάντια στην αλλοίωση των Συνδικάτων από την εργοδοσία .
Την αναβολή του Συνεδρίου χωρίς νέα ημερομηνία διεξαγωγής ανακοίνωσε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Η πλειοψηφία είχε ενημερώσει μέσω e-mail για τη διεξαγωγή Συνεδρίου στις 6 και 7 Μάρτη, ωστόσο κανείς από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε την ώρα έναρξης που ήταν στις 9 π.μ.
Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ήταν παρόντες από νωρίς στο χώρο. Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν όλη τη νύχτα, την ώρα που το χρονοδιάγραμμα ανακοινώθηκε μόλις τη Δευτέρα. Το γεγονός αυτό έβαζε εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων και κυρίως αυτών από την επαρχία και παράλληλα η διεξαγωγή εργάσιμες μέρες δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τον μεγάλο όγκο των εργαζομένων να παραβρεθεί.
div style="margin-bottom: 1.5em; text-align: justify;">

Την ίδια ώρα, καταγγέλλοντας την παρέμβαση της εργοδοσίας στα Σωματεία, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης κινητοποίηση έξω από το χώρο του ξενοδοχείου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το «συνέδριο» - παρωδία. «Έξω η εργοδοσία από τα Σωματεία - Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών» έγραφε το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ ένα δεύτερο πανό έγραφε «Χαμογέλα ρε... Τι σου ζητάνε;», στηλιτεύοντας την παρέμβαση της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ «My Market». «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα - Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», έγραφε το πανό της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).
Παράλληλα και ενώ είχε περάσει η ώρα και η πλειοψηφία ήταν άφαντη, αντιπροσωπεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΑΣ πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ζήτησε απαντήσεις από τη διοίκηση. Τόνισαν ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει εμφανιστεί κανένας από την πλειοψηφία στο «Συνέδριο» που οι ίδιοι όρισαν και την ίδια ώρα έχουν αναγκάσει εργαζόμενους από όλη τη χώρα να ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα για να παραβρεθούν στις εργασίες.
Κατόπιν εορτής, στο χώρο του ξενοδοχείου εμφανίστηκαν ο γενικός και ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΙΥΕ και οι εργαζόμενοι τους υποδέχτηκαν με συνθήματα όπως «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» και «Κόβετε μισθούς από την εργατιά και χαμογελάτε με τα αφεντικά».
Κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί κανείς από τους αντιπροσώπους που πρόσκεινται στην πλειοψηφία και τους ζήτησαν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για αυτήν τη στάση, για την παρέμβαση της εργοδοσίας στα Σωματεία, για την ανακοίνωση του «My Market» και το γεγονός ότι αυτοί που την έγραψαν εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία - μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γνωστός εργοδότης «συνδικαλιστής» Καραγεωργόπουλος εμφανιζόταν προκλητικά σε τηλεοπτικό σταθμό για να μιλήσει εξ ονόματος των εργαζομένων για το «My Market», επιχειρώντας να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων.
Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο Καραγεωργόπουλος εμφανίστηκε στο χώρο του Συνεδρίου από την πίσω πόρτα και έγινε δεκτός με συνθήματα από τους εργαζόμενους ,καταγγέλλοντας την εργοδοτική παρέμβαση στα Εργατικά Συνδικάτα.
Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα, τονίζοντας ότι όπου και όποτε και αν γίνει το Συνέδριο δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να αλωθούν τα Σωματεία από την εργοδοσία και τα τσιράκια της.