Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Καταψηφίστηκε από την ΣΥΠΕ ο απολογισμός δράσης της ΠΕΠΕ

Στο σωματείο η ΣΥ.Π.Ε δεν «ψελίζει» όπως υποστηρίζουν τα φαιδρά τρολ του διαδικτύου αλλά τοποθετείται μέσω των 2 εκπροσώπων της στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.Τα ψελίσματα ανήκουν στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές όταν παίρνουν  τις εντολές από τα αφεντικά και κάνουν τους ταχυδρόμους τους .
Ο απολογισμός δράσης της ΠΕΠΕ είναι αρνητικός εξαιτίας της  πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ που την απαρτίζουν η Συνεξέλιξη  (ΣυριζοδακοπασοκοΧΑ) και Νέα Έλξη (Μητσοτακική Ενότητα) και τα  όλα όσα έχουν πράξει μέχρι στιγμής εναντίον των συμφερόντων των μηχανοδηγών .

Η σημερινή πλειοψηφία της ΠΕΠΕ ομολόγησε ότι εργάστηκε εντατικά για να μην καταλάβουν οι μηχανοδηγοί την ιδιωτικοποίηση .Μια ιδιωτικοποίηση που έφερε σοβαρά προβλήματα ,ανατροπή κεκτημένων,αμοιβών ,συνθηκών εργασίας και πολλά άλλα.Μια ιδιωτικοποίηση που την στήριξαν ενεργά και με μεγαλύτερο σθένος ειδικά οι της Ενοτητας.
Με την σσε εφαρμόστηκε αυτούσιο το κείμενο της συλλογικής συμφωνίας  (το πλέον κατάπτυστο κείμενο στην ιστορία του σωματείου)  και ανατράπηκαν εργασιακά κεκτημένα αφού  εισήλθε με την βούλα  η  9ήμερη συνεχόμενη εργασία χωρίς ρεπό!!
Η διευθέτηση χρόνου εργασίας σε σιδηροδρομική επιχείρηση ήλθε από την κεντρική είσοδο με τις υπογραφές της πλειοψηφίας και πλέον σήμερα  μιλάμε για συνθήκες γαλέρας!
Καταψηφίσαμε τόσο για αυτά που έφερε η σσε αλλά και για άλλα που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει  το τελευταίο έτος
  • Χρειάστηκε ρήτρα εξασφάλισης αποδοχών για να μην μειωθούν οι ήδη  μειωμένες αποδοχές των μηχανοδηγών από το ενιαίο μισθολόγιο.
  • Εφαρμόστηκαν 5ετή κλιμάκια  (αντί για διετίες ή τριετίες)  στα οποία στο τέλος θα δίνουν 60 ευρώ αύξηση στους μηχανοδηγούς (δηλαδή 12 ευρώ το χρόνο  ή  1 ευρώ το μήνα με΄τα από 5 χρόνια)!!
  • Υπήρξε μισθολογική καθήλωση για το προσωπικό με υπηρεσία μέχρι 30 έτη .
  • Έφεραν υποκατώτατο μισθό για τον δόκιμο μηχανοδηγό με δημόσια  δικαιολογία το υψηλό κόστος εκπαίδευσης για τον εργοδότη ( απίστευτο!!)
  • Οι πτυχιούχοι είδαν σημαντικές μειώσεις στους βασικούς τους μισθούς
  • Το πτυχίο του μηχανοδηγού πληρώνεται λιγότερο από του διοικητικού
  • Δώρισαν το τελευταίο 7ημερο του Οκτωβρίου στους εργοδότες
  • Δέχθηκαν την απώλεια εισοδήματος από την μη διεκδίκηση της αμοιβής των υπερωριών από την ιδιωτικοποίηση και μετά.
  • Δέχθηκαν τις καθυστερήσεις πληρωμών στην μισθοδοσία αλλά και να πληρωθούν οι μηχανοδηγοί των μισθό τους με δάνειο που θα τους το κρατάνε σε δόσεις αλα κωτσόβολος
  • Δέχθηκαν με τα χέρια κάτω την παράνομη   αναστολή αδειών τον Δεκέμβριο  και κατόπιν δέχθηκαν   την  πληρωμή των  μη χορηγούμενων αδειών σε 3 δόσεις  (κάποιοι  συνδικαλιστές δε ζήτησαν να γίνει σιωπηρά  παράνομη συμφωνία εργοδότη - εργαζομένου για  να χορηγηθούν  άδειες περασμένου έτους στο τρέχον  ενώ πλέον μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την καταγεγραμμένη ομολογία στα πρακτικά του σωματείου που αφορά αλλαγή από ρεπό σε άδειες..(αυτό το κρατάμε)
  • Μηχανοδηγοί εργάζονται για 18 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ρεπό αναμεσά τους και εργοδοτικοί συνδικαλιστές 
  • Όσον αφορά το σωματείο αυτό λειτουργεί με αντιδημοκρατική πρακτική με μένος και εμπάθεια έναντι στην μειοψηφία.Με προβληματική ενημέρωση και χωρίς διαβούλευση  ενώ όλες σχεδόν οι προτάσεις μας απορρίπτονται χωρίς καν συζήτηση.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα από όλα όσα έχουμε συγκεντρώσει τον τελευταίο χρόνο και τα οποία θα παρουσιάσουμε στις συνελεύσεις..Ο παρασυνδικαλισμός ζει και βασιλεύει εξαιτίας της στάσης της  πλειοψηφίας ενώ η εργοδοσία κυριολεκτικά κάνει ότι θέλει και όπως θέλει.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ