Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Φύκια...

Για «ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό σύστημα, με γνώμονα τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, έχοντας στο επίκεντρο την αναδιανεμητική λειτουργία της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης» έκανε λόγο στην ομιλία της στους Δελφούς η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, η οποία ανακάλυψε μάλιστα και αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους! 

Από κοντά και ο Α. Πετρόπουλος εκθείασε τον νόμο Κατρούγκαλου, γιατί με αυτόν εξασφαλίστηκαν πλεονάσματα και τώρα δίνεται η δυνατότητα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία! Το θράσος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει ως το απαύγασμα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και ως πρότυπο «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» τον νόμο Κατρούγκαλου, έναν καραμπινάτο μνημονιακό νόμο, δεν έχει όριο. 
Τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ δεν είναι τίποτα άλλο από τις ματωμένες περικοπές στις συντάξεις, παλιές και νέες, ενώ η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει ως προτεραιότητα να σύρει στο γκισέ των ταμείων υπερχρεωμένους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν από εισόδημα που δεν έχουν, για να έχουν υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάποια σύνταξη στα γηρατειά τους. 
Αυτό είναι ο νόμος Κατρούγκαλου και η πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, σε συνέχεια των προηγούμενων, και όχι τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που πουλάνε οι αρμόδιοι υπουργοί σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

ριζοσπαστης