Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Στη Νίκη Βόλου το πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.

Μετά από διαβουλεύσεις, προτάσεις κι αμοιβαία συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, υπεγράφη χθες, Σάββατο 11 Νοεμβρίου στα γραφεία του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και της ΓΑΙΑΟΣΕ για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ στη Ν.Ιωνία.

Η Νίκη Βόλου με το υπ’ αριθμ. 44679/02-06-17 αίτησή της είχε υποβάλλει πρόταση, για συνολική αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην αμαξοστασίου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 400.000ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσειακού – πολιτιστικού – αθλητικού – χώρου, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και στη διατήρηση – προώθηση τα πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του ΟΣΕ, όσο και της Νίκης Βόλου.


Η μίσθωση του χώρου έχει χρονική διάρκεια 29 έτη.

Η Νίκη Βόλου, είτε μέσω αυτοχρηματοδότησης, είτε με τη σύμπραξη κοινωνικών φορέων, είτε μέσω επιχειρήσεων νέας οικονομίας, θα προχωρήσει στην υλοποίηση υποδομών και συγκεκριμένα: Μουσείο Ιστορίας Νίκης Βόλου, βοηθητικό γήπεδο Νίκης Βόλου, τρία σύγχρονα γήπεδα 5X5, κλειστό γυμναστήριο, αποδυτήρια, καφέ – εστιατόριο, γραφειακοί χώροι.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, επισκέφτηκε το Σάββατο το μεσημέρι, τα γραφεία του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» στην οδό Μαιάνδρου, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα και τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο, καθώς και συνεργάτες του.

Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, ευχήθηκε στη Νίκη Βόλου να πετύχει την άνοδό της στην Super League, επισημαίνοντας ότι τον Ιανουάριο, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για να φύγει η σιδηροδρομική γραμμή από τη Ν.Ιωνία, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι χρήσιμοι χώροι να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες, όπως γίνεται με το Στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, έκανε λόγο για ανάπτυξη της περιοχής και διευκρίνισε ότι για πέντε χρόνια η Νίκη Βόλου δε θα καταβάλλει μίσθωμα κι από τον έκτο χρόνο θα αποδίδεται το 5% του τζίρου από την δραστηριότητα των παρεμβάσεων κι έργων.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έκανε λόγο για όνειρο ζωής, κοιτίδα πολιτισμού, η οποία θα μετατρέψει την γειτονιά σε σημείο ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, ξενάγησε μαζί με τον Βασίλη Βενέτη τον Υπουργό στους χώρους του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό κ. Σπίρτζη, όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Σχίζα και τον Βουλευτή κ. Μεϊκόπουλο, χαρακτηρίζοντας σημαντική και καταλυτική την συνδρομή του, για την προώθηση υλοποίηση της πρότασης της Νίκης Βόλου, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες.

Ο κ. Φάτσης, δήλωσε ότι με την επένδυση αυτή, δημιουργείται σε μια ιστορική περιοχή του Βόλου, μια κοιτίδα πολιτισμού και μουσειακοί χώροι, που θα προσδώσουν στην περιοχή ανάπτυξη. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα για το θέμα αυτό, παρουσία και του αείμνηστου Ιωάννη Μολοχίδη.

 ert.gr