Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τη μοναδική συνδικαλιστική αλητεία στο σιδηρόδρομο την ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έλξης και το στέκι του

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και ο κιτρινισμός  στο στέκι της έλξης είναι κάτι για τον οποίο πλέον είναι δικαίως γνωστοί σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους σιδηροδρομικούς.Παρόλα αυτά  νομίζουν ότι  με οποιονδήποτε τρόπο ή μέθοδο μπορούν να κατασκευάσουν άλλοθι για τις πρακτικές τους και τα πιστεύω τους
Σήμερα .δεν υπάρχει σιδηροδρομικός που δεν γνωρίζει τις στενές σχέσεις που έχει το στέκι της έλξης και ο διαχειριστής του ,με την εργοδοσία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σήμερα .δεν υπάρχει σιδηροδρομικός που δεν γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ εκπροσωπεί τους εργοδότες παρά  τους μηχανοδηγούς.
Κάθε σημείο της συνδικαλιστικής του πορείας χτίστηκε βασιζόμενη στην ψευδολογία στις κατασκευασμένες ιστορίες ,στα ανώνυμα σχόλια, στα βρισίδια,στις επιθέσεις σε εργαζόμενους που εξέφρασαν αντίθετη άποψη  στην αλλαγή κομμάτων σαν τα πουκάμισα  στις συμμαχίες με οποιονδήποτε αρκεί να εξασφαλισθεί η καρέκλα της εξουσίας,

Δηλαδή ήταν πάντοτε  το ακριβώς αντίθετο από το ΠΑΜΕ και πάντοτε υπηρέτησε είτε το συνδικαλιστικό κατεστημένο είτε τους εκάστοτε  πόλους εξουσίας  είτε άτομα που μπορούσαν να του  εξασφαλίσουν την συνδικαλιστική επιβίωση με κάθε τρόπο.
Το να μιλάει για αδιέξοδα το στέκι της έλξης είναι το ανέκδοτο της χρονιάς!!
Το  blog που καθιέρωσε την κωλοτούμπα στο σιδηρόδρομο μιλάει για αδιέξοδα!!
Στην γνωστή αντικομμουνιστική του πρακτική με την οποία θέλει να θίξει το ΚΚΕ και  το ΠΑΜΕ αναπαράγει  τα  αντικομμουνιστικά  παραμυθια που αναπαράγουν και άλλα  σαιτ όπως το αδελφό σάιτ από το στέκι της έλξης  το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στεφ Χίου,τα  διάφορα χρυσαυγίτικα μπλογκ, αλλά και άλλα ΜΜΕ που υπηρετούν με συνέπεια και ζήλο τον αντικομμουνισμό  .
Ολοι έχουμε ακούσει τα διάφορα στερεότυπα και τις γελοιότητες  που αναπαράγουν κατά καιρούς με χτυπητούς τίτλους όπως ...γιατί το ΚΚΕ κάθεται στην βουλή,γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές,στον 902 απολύουν και είναι γκέτο,η κόρη της Αλέκας πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο,το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ,οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι στην δουλειά,τα οικονομικά του κόμματος , και τόσα άλλα που συνήθως ανήκουν στον κίτρινο τύπο στον αυριανισμό και στις δόλιες επιθέσεις ενός συστήματος που προσπαθεί να πλάσει τα μυαλά των ανθρώπων ώστε να απαξιώσουν στην συνείδηση τους πραγματικούς αντιπάλους ενός συστήματος .Ο σκοπός τους  νομίζουμε ότι είναι κατανοητός και δεν χρειάζεται εξηγήσεις.
Στην ίδια πρακτική λοιπόν  είναι ταγμένο  το στέκι της έλξης και ο Γενιδούνιας (ο πικραμμένος που τον λέμε εμείς) στο να αναπαράγει την παπαρολογία και τις fake-ειδήσεις αλα κουλούρι ή το μακελειό..Φυσικά ο πολέμιος του καπιταλισμού και λίρα εκατό αριστερός δεν έχει δει ή μάθει τα όσα συμβαίνουν στην Αυγή ή στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόκκινο 105.5..Εκεί η Αριστερά των μνημονίων  δεν εκβιάζει δεν δολοπλοκει και δεν  πιέζει τους εργαζόμενους  σαν να είναι σε γαλέρα..
ΟΧΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ...

Αυτα πως φαίνονται στο στέκι μας;

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσετε την πραγματικότητα για τον 902 χωρίς φόβο και πάθος που λένε...

Τώρα όσον αφορά την απόκρυψη της συμφωνίας από τους μηχανοδηγούς είναι ξεκάθαρο ότι ο  Γενιδούνιας σε συνεργασία με τον Τουρλή και την απέκρυψαν από τους μηχανοδηγούς και αρνήθηκαν να την πάνε στις συνελεύσεις..
Το περιεχόμενο της συμφωνίας από το στέκι εντέχνως παρουσιάστηκε μόνο σε μερικά  ΤΟΥ σημεία και   απορίας άξιον είναι η αναφορά από το στέκι  για διορθώσεις στο κείμενο!!! το οποίο  απέστειλε η διοίκηση της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Τις διορθώσεις αυτές θα τις έκανε το σωματείο  για λογαριασμό των διοικούντων;
Καταλαβαίνετε τώρα ποιοι συνέταξαν αυτό το έκτρωμα...Δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια...
Χαρακτηριστικό το email του Γενιδούνια προς τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕ στο οποίο ζητεί την απόκρυψη και προδιαγράφει την επικύρωση της συμφωνίας βασιζόμενος στην συνεργασία του με τον Τουρλή..(Οι δυο τους πλέον πάνε πακέτο και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση και η εκλογική συνεργασία της Ενότητας με την συνεξέλιξη )


Συνάδελφοι σας αποστέλω την επίσημη πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως την λάβαμε πριν απο λίγο.Παρακαλώ για την ΜΗ δημοσιοποίηση του κειμένου (τα σημεία μπορούν να περιγραφούν).Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το ΔΣ με θέμα την επικύρωση της συμφωνίας στο Λειανοκλάδι.

Γενιδούνιας Κώστας
Επομένως το να κλαίει και να οδύρεται ο εργοδοτικός πρόεδρος της ΠΕΠΕ για διαφάνεια μοιάζει με ανέκδοτο.Ουκ ολίγες φορές ΜΑΖΊ με τον Τουρλή  έχουν επισκεφθεί στα κρυφά την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διατείνονταν ότι το προεδρείο ήταν ενήμερο.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟ..
Όσον αφορά το περιεχόμενο της ανάλυσης της συμφωνίας ,της κατάπατησης όρων της σσε ,της κατάργησης ουσιαστικά της αμοιβής στην εφεδρεία,το κουτσούρεμα της αποζημίωσης των ελιγμών ,της χορήγηγησης καλοκαιρινής άδειας  από την 1η Ιουνίου και πολλά άλλα όλοι κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει...
Το μεγαλύτερο  και ιστορικό ατόπημα  της ηγεσίας της ΠΕΠΕ είναι η  κατάργηση του 5νθημέρου με τις υπογραφές συνδικαλιστών.
 Όσον αφορά τα υπόλοιπα ανέκδοτα που ξεστομίζει ο πρόεδροε όπως το ανέκδοτο ότι πρόεδρος της ΠΕΠΕ δουλεύει 22 ημέρες το μήνα( αλλά συνολικά παιρνει 32 ρεπό το 10μηνο!! )το ανέκδοτο της ισης μεταχειρισης στο ΜΑΙ ,το ανέκδοτο  με τα στατιστικά ,και πολλά άλλα...απλά θα σταματήσουν να είναι ανέκδοτα όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού.
Την σημαντικότατη απώλεια στους ελιγμούς που είναι δεδομένη προσπαθούν να την συγκαλύψουν με υποσχέσεις και παραπλάνηση των μηχανοδηγών που ρωτούν τι ακριβώς συμβαίνει.Τους λενε για εξαιρέσεις  εδρών ,για μια νέα βάση αμοιβών που κατάφεραν και έθεσαν και πολλά άλλα παραμύθια  που δεν τα πιστεύει πλέον κανείς...
Για την ντροπή που πρέπει να νοιώθει το ΠΑΜΕ για τον ανενεργό και ενεργο χρόνο της εργασίας έχουμε να πουμε ότι το αίσθημα της ντροπής είναι ξένο προς τον Γενιδούνια και τους ομοίους του,Επομένως υπάρχει σημαντική έλλειψη κατανόησης του τι σημαίνει.
Η ντροπή ανήκει σε αυτούς που ταίζουν στο στόμα  υπουργούς  της κυβέρνησης  και μάλιστα σε εστιατόρια  με ωραία θέα ...και που στηρίζουν πολιτικές του ανενεργού στην Δημοκρατία  κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τις άπειρες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και υπερενεργου στην Δουλοπρέπεια  μπροστά στο κεφάλαιο και στον ΣΕΒ .Αυτοί λοιπόν αφού  τα έκαναν νόμο στην Βουλή κατόπιν  πήραν την σκυτάλη από την κυβέρνηση   οι ξεδιάντροποι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ  οποίοι ανέλαβαν να στηρίξουν με νύχια και με δόντια αυτούς τους αντεργατικούς νόμους παριστάνοντας και την πάπια από πάνω...

Αλλά εκεί που η ηθική κατάπτωση χτυπάει πάτο είναι στο θέμα της πληρωμής μέρους του μισθού το προέδρου με τα λεφτά του σωματείου.Είτε αυτό είναι με ομόφωνη πρόταση είτε οχι αυτό που δεν αλλάζει είναι για κανεναν μηχανοδηγό το σωματείο δεν πλήρωσε με λεφτά του ταμείου την διαφορά που είχε εργαζόμενος με το εργοδότη.Αυτό που προκαλεί  όμως είναι όμως  ότι προσπαθεί  και να το δικαικαιολογήσει από πανω ως καλώς καμωμένο αφού είναι νόμιμο είναι και ηθικό.Οι μηχανοδηγοί έχασαν χιλιάδες ευρώ από τον μισθό τους με τα μνημόνια και τις περικοπές που έφεραν  αλλά ποτέ και για κανέναν δεν βγήκαν λεφτά από το ταμείο του σωματείου  για να αναπληρωθούν μισθολογικές απώλειες.

Για να γίνει κατανοητό αυτό το ηθικό ζήτημα προυποθέτει την ύπαρξη τσίπας..Ποιος έχασε λοιπόν την τσίπα του για να την βρει ο Γενιδούνιας;
Για τα θέματα των οικονομικών  της ομοσπονδίας να ανοίξει η κουβέντα ΧΘΕΣ αβ  θέλει ο πρόεδρος όπως επίσης και για το θέμα των συνδικαλιστικών  αδειών...Το.. διάθεση ΔΙΚΑΜ του λέει τίποτα του προέδρου όπως και των υπολοίπων συνδικαλιστών;
Όσον αφορά το ύφος και το υβρεολόγιο μέσα από το στέκι ,την συνεχή αναφορά ως γραφικού του εκπροσώπου της ΑΣΚΕ αλλά και των υπολοίπων χαρακτηρισμών είναι σε συνέχεια των υπολοίπων χαρακτηρισμων στο παρελθόν εναντίον αντιπάλων του .Ποιος ξεχνά την ανάρτηση στο στέκι με τίτλο ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΩΛΟΥΣ;
Δεν δικαιούμαστε και εμείς να ρωτήσουμε λοιπόν ποιους κώλους γλύφει σήμερα  ο διαχειριστής στο στέκι ή ο Νέμεσις;
Φυσικά όταν την  σκληρή γλώσσα ,τους την επιστρέφουμε χάνουν την ψυχραιμία τους  και πλακώνουν τα τηλέφωνα σε μηχανοδηγούς και προισταμένους στους οποίους διαμαρτύρονται και τους  ζητάνε  να παρέμβουν  ώστε να μειώσουμε την κριτική ...χαμηλά την μπάλα !! για το καλό του κλάδου..τους λένε..Χαμηλά την μπάλα εμείς να σιωπούμε  και να υποκύπτουμε  ενω το στέκι να μπορεί ελεύθερα να βρίζει και να χλευάζει..

Από εδω και στο εξής αφού επιμένει και με την υπογραφή της  συμφωνίας που στέλνει τον κλαδο στον ΚΑΙΑΔΑ ο πρόεδρος της  ΠΕΠΕ   θα αποκαλείται  από το Λοκομοτίβα ως νταβατζής του κλάδου.Ως νταβατζής της διαπλοκής και του ξεπουλήματος..
Εμείς θα του αφιερώσουμε ένα άλλο τραγουδάκι...ακολουθώντας το παράδειγμα του 
Με τις υγείες σας