Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Εκβιασμοί..


Τα ποσοστά όσων δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου, επειδή δεν μπορούν να βρουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, καταγράφει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ. Ανάμεσα δε στα υπόλοιπα αποκαλυπτικά, υπάρχει και ο προκλητικός ισχυρισμός ότι «στην Ελλάδα, ειδικότερα, τα φαινόμενα αυτά ενισχύθηκαν λόγω της εφαρμογής μέτρων ευέλικτων μορφών απασχόλησης σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η απασχόληση και τα εισοδήματα από τη μεγάλη ύφεση που έφερε η βίαιη προσαρμογή της οικονομίας στην περίοδο των Μνημονίων, και χωρίς τα οποία η χώρα και η οικονομία θα είχαν βουλιάξει»!
 Με δυο λόγια, η «έκρηξη» των ελαστικών μορφών εργασίας, πλάι στη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, το τσεκούρι σε μισθούς και δικαιώματα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, κατά τον ΣΕΒ έγιναν για να... προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, και όχι για να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων! 
Με τα ίδια άλλωστε «επιχειρήματα» οι προηγούμενες κυβερνήσεις πέρναγαν τα νομοθετήματα που διατηρεί στο ακέραιο και επεκτείνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ με τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της αξιοποιούν το νομοθετικό αυτό οπλοστάσιο και βάζουν το «μαχαίρι» στο λαιμό των εργαζομένων.