Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Επίθεση του προέδρου της ΠΕΠΕ εναντίον των μηχανοδηγών στο Λιανοκλάδι

Οι μηχανοδηγοί του Λιανοκλαδίου που ήταν σήμερα στο ΣΤΑ (και οχι οι  νεο προαχθεντες προισταμενοι   ) σε μια αναπαυλα της συνεδρίασης μας ζήτησαν να δημοσιεύσουμε την πρόταση τους για το κύκλωμα στο Λιανοκλάδι.
Στην συζήτηση που είχαμε μαζί τους για το θέμα μας εξηγησαν οτι η πρόταση αυτή αποτελεί συμβιβαστική λύση για πολλούς λόγους.Λόγοι που ξεκινούν από τον αποδεκατισμό της έδρας από προσωπικό  έλξης μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποδεκατισμός ο οποίος έγινε λόγω 1.της συνταξιόδοτησης  συναδέλφου πρόσφατα 2.της προαγωγής μηχανοδηγού σε ΜΕΚ 3.της μεταθεση συναδέλφου από το Λιανοκλάδι στην Αθήνα καθώς και 4. της άρνησης της ΔΙΚΑΜ να παει συνάδελφος στο Λιανοκλάδι που το είχε ζητήσει ο ίδιος.Έτσι συνολικά  αφαίρεσαν από την δύναμη  του Λιανοκλαδίου 4 άτομα.
Αλλά είναι  και συμβιβαστική λύση  και για άλλο λόγο. Καθώς όπως  μας είπαν , τα δεδομένα των πρόσφατων προαγωγών ,η τρομοκρατία από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως πλέον τον βιώνουν  καθημερινά ,τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε τέτοια πρόταση για να υπερασπιστούν οχι μόνο τις  αποδοχές τους αλλά και  τις θέσεις εργασίας τους που νοιώθουν οτι είναι σε μεγάλο κίνδυνο.
Στην προηγούμενη επιστολή τους  που αφορούσε την αρνηση τους για αλλαγές υπηρεσιών η δύναμη της έδρας του Λιανοκλαδίου απαριθμούσε 16 άτομα και τώρα 12.Αυτό άλλαξε τα δεδομένα στο σύνολο τους..
Έτσι λοιπόν ικανοποιήσαμε το αίτημα των συναδέλφων και   προχωρήσαμε σε δημοσίευση της πρότασης όπως μας  το ζήτησαν ακριβώς    όπως κάναμε και με την επιστολή κόλαφος  για την ηγεσία της ΠΕΠΕ που απέστειλαν πριν λίγο καιρό για τις αλλαγές στο κύκλωμα εργασίας που προωθούσε η εργοδοσία και οι συνεργατες της.
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ Γενιδούνιας  Κ  με έκδηλο εκνευρισμό έκανε επίθεση στο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ στην ΑΣΚΕ  και στους μηχανοδηγούς του Λιανοκλαδίου με απαράδεκτο ύφος και απολύτως επιλήψιμο τρόπο .
Περιέπαιξε το αίτημα των συναδέλφων  προς μεγαλη τους έκπληξη  και προχώρησε σε καταιγισμό προσβολών εναντίον της εκπροσώπησης της ΑΣΚΕ!!!! με πρωτοφανή τρόπο κατηγορώντας την για απίστευτα πράγματα.
Για τους μηχανοδηγούς του Λιανοκλαδίου η επίθεση περιελάμβανε  σχόλια για την μείωση υπηρεσιών για την υπερωριακή απασχόληση και διάφορα άλλα.
Θελουμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας λύπη για τα όσα συμβαίνουν στην έλξη και  τις συνεχείς επιθέσεις σε συναδέλφους (είτε  σε συνελεύσεις είτε μέσα από το στέκι της έλξης) που έχουν αντίθετη άποψη από αυτή του προέδρου της ΠΕΠΕ .
Θέλουμε να ξέρουν οι συνάδελφοι οτι θα  σταθούμε πάντα  δίπλα τους .Δίπλα στα αιτηματα τους και στον αγώνα τους  για  να  μπορούν να  πορεύονται στον επαγγελματικό στίβο με το κεφάλι ψηλά  και οχι με το κεφαλι σκυφτό όπως θα επιθυμούσαν μερικοί.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ