Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΣΠΑΠ για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)
ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. 
 ΑΘΗΝΑ6/12/2016
A N A K O I N Ω Σ Η
ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση σε Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο για τα αντεργατικά – αντιλαϊκά σχέδιά τους που δεν έχουν τελειωμό. Κυβέρνηση, Ε.Ε. «Θεσμοί» όλοι μαζί κόβουν και ράβουν με στόχο να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου ώστε να γεμίσουν περισσότερο τα χρηματοκιβώτια των αφεντικών. 
 Στο στόχο της νέας επίθεσης βρίσκονται η νέα μείωση στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους εδραιώνει και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης δουλειά – λάστιχο με μισθούς 100 – 200 ευρώ.
Απελευθέρωση απολύσεων, όποτε θέλει και με τους μισθούς που θέλει.Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.Μείωση στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.Φέρνει το νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει και να απαγορεύσει και άλλο τη συνδικαλιστική δράση. Στο σιδηρόδρομο ολοκληρώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αλλά και στον ΟΣΕ αφού εντάχθηκε στο Υπερ-ταμείο. Όλες οι δραστηριότητες διαχείρισης της υποδομής και έργων συντήρησης οδηγούνται σε εργολάβους και στα ΣΙΔΤ.


Αγωνιζόμαστε – Απεργούμε:• Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα.• Για έναν ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο που θα καλύπτει τις λαικές ανάγκες.• Πάλη ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου.• Μειώσεις εισιτηρίων, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητών.• Επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και γενικά των περιφερειακών δικτύων.Μπροστά στην πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας, μόνο ένας δρόμος υπάρχει.Αυτός της οργάνωσης της πάλης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα για να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.


Με  συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ       ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ