Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Υπερψηφίστηκε από 152 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο νέος προϋπολογισμός με επιπλέον 4 δις μέτρα


Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017 και ταυτόχρονα έγιναν νόμος του κράτους τα επιπλέον 4 δισ. ευρώ μέτρα σε αύξηση φόρων και μείωση δαπανών που προβλέπονται για το νέο έτος.
Το ΚΚΕ καταψήφισε τον προϋπολογισμό και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία τουκάλεσε το λαό να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του για μια ζωή με αξιοπρέπεια.


Σε σύνολο 298 βουλευτών υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές, κατά ψήφισαν 146 βουλευτές. Από το ΣΥΡΙΖΑ έλειπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που με επιστολή του δήλωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε υπέρ του προϋπολογισμού. Από τη ΝΔ έλειπε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και οι εκλογές να γίνουν το 2019.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε την ομιλία του στο να εμφανίσει τη ΝΔ ικανή να διαχειριστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στην κρίση έναντι της ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ.