Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας..(και κάποιοι θέλουν να αυξήσουν τις ώρες μηχανοδήγησης)

Φωτο:Κ Στάικος
Η αμαξοστοιχία 4303  εκτελούμενη απο rail bus εκτροχιάστηκε στον σταθμό Λαρίσης  κατά την είσοδο της στην 2η γραμμή του σταθμού .
Η είσοδος της έγινε στην ευθεία και όχι σε παρακαμπτήριο .Παρόλα αυτά  η αλλαγή τροχιάς παρουσίασε πρόβλημα (έσπασε η τιράντα στην σιδηροδρομική γλώσσα) και ο συρμός εκτροχιάστηκε.
Προσωπικό και επιβάτες δεν έπαθαν απολύτως τίποτε .
Αλλά...

1.Ευτυχώς λόγω της ημέρας η επιβατική κίνηση είναι πολύ μειωμένη καθώς το τοπικό δρομολόγιο Αθήνα -Λιόσια-Αθήνα παρουσιάζει σημαντική επιβατική κίνηση .
2.Ερωτήματα προκύπτουν για την κατάσταση του δικτύου που κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερο.Ερωτήματα  αλλά και αποδοκιμασία για την διοίκηση του ΟΣΕ  και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  μεταφορών που  περισσότερο ασχολούνται με το κόψιμο κορδέλας,ανακοινώσεις σχεδίων,νέων δρομολογίων και κάθε λογής αερολογίες ενώ αφήνουν τον σιδηρόδρομο σε απόλυτη κατάντια.
3.Ενα σημαντικό συμπέρασμα που αφορά την έλξη είναι η αύξηση των ωρών μηχανοδήγησης που επιδιώκει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.Από οτι καταλαβαίνετε συνάδελφοι  και διαπιστώνετε όλοι σας οι συνθήκες είναι ώριμες.Το δίκτυο είναι τέλειο.Ολα πάνε καλά...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ για να μην πούμε τίποτα χειρότερο....
Πραγματικό συμπέρασμα;
Πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών ,διοικήσεις ομίλου ΟΣΕ και εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ...


# μας πάνε στο γκρεμό
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ