Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
            Σας καλούμε  να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε ενεργά  την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που καλούν σε συλλαλητήρια τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα 6.30΄μ.μ. στο Σύνταγμα.
Με βασικά αιτήματα:
-       Κατάργηση των αντεργατικών νόμων,
-       επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
-       κάλυψη των απωλειών,
-       αυξήσεις στους μισθούς, στις συνάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
436 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης.

            Τη μέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, τα σωματεία θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου που συντάχτηκε με βάση τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
            Μέσα από αυτόν το δρόμο της συμπόρευσης και αγώνα να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενιαία, κατά κλάδο, πανελλαδικά.
            Μέσα από αυτόν το δρόμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και σαν σιδηροδρομικοί  τα κλαδικά  μας αιτήματα για ενιαίο δημόσιο αποκλειστικά κοινωνικοποιημένο Σιδηρόδρομο, προσλήψεις εργαζομένων, καμία απόλυση, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων,  κ.ά.
            Συμπορευόμαστε και ενώνουμε τις δυνάμεις  με τα αιτήματα που προβάλει το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, βάζοντας το παρακάτω πλαίσιο πάλης:
-       Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
-       Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών.
-       Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
-       Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
-       Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
-       Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων. 
-       Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.


Στην Αθήνα συγκέντρωση 6.30΄μ.μ. στο Σύνταγμα.