Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η Συνεξέλιξη ζητάει αναστολή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά;

Δυσκολευόμαστε  να πιστεψουμε αυτά που συμβαίνουν  στην έλξη...Είναι σαν να ζούμε  μια απίστευτη κοροιδία σε βάρος των μηχανοδηγών  και  της υπονόμευσης του αγώνα που δίνουν για να καλυτερεύσουν την ζωή τους και των οικογενειών τους..Επειδή η μνήμη μας λειτουργεί μια χαρά θέλουμε να θυμίσουμε ότι:


1.Οι γενικές συνελεύσεις οι οποίες ζητήθηκαν να συγκλιθούν από 30 συναδέλφους με την υπογραφή τους ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΕΣ μέχρι την τελική δικαίωση  στα αιτήματα των μηχανοδηγών.

2.Στις απεργιακές κινητοποιήσεις σαν ΑΣΚΕ συμφωνήσαμε  αλλά είμασταν αντίθετοι  να περιοριστούν ΜΟΝΟ στα εμπορικά.

3.Τα θέματα της γενικής συνέλευσης ήταν η ΣΣΕ,η σχέση ΠΕΠΕ- ΠΟΣ και οι κινητοποιήσεις.Προστέθηκαν δε στην διάρκεια των συνελεύσεων από τον πρόεδρο και οι προσλήψεις.

4.Τα λόγια του προέδρου ακόμα ηχούν στα αυτιά μας όταν εγκαλούσε την ΠΟΣ να πράξει το καθήκον της  για την επιτυχή υπογραφή της ΣΣΕ που να ικανοποιεί τα αιτήματα των μηχανοδηγών  και στην περίπτωση που δεν το πράξει να παμε σε κινητοποιήσεις...!!!

5.Η πρόταση   που κατατέθηκε στο ΔΣ σύμφωνα με την οποία ζητείται η αναστολή των κινητοποιήσεων στα εμπορικά μέχρι την Δευτέρα  στις 15:00 ως ένδειξη καλής θέλησης προς το υπουργείο !!!!! λόγω των προσλήψεων που αποφασίστηκαν!!!!( τις ποιες;;;) ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

α) δεν υπάρχουν εγκεκριμένες  προσλήψεις παρά μονο έγκριση από το ΔΣ να ζητηθούν από την κυβέρνηση προσλήψεις..οταν ...αν και εφόσον..
β)δεν εχει καμία πρόοδος η σσε πλην<< της καλής πρόθεσης >> από την πλευρά της διοίκησης να υπογράψει τα..νόμιμα ..που σημαίνει οτι προβλέπει το νέο μισθολόγιο(δηλαδή μειώσεις) και επίσης στον νόμο δεν είδαμε καμία εξαίρεση για μηχανοδηγούς ή πρόβλεψη για επίδομα ευθύνης.
Στην δε εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών είδαμε την περικοπή ΟΛΩΝ των μη μισθολογικών παροχών.
γ)δεν είδαμε καμία αναστολή της ιδιωτικοποίησης...δεν ξέρουμε αν την ειδε πουθενά  η φιλοκυβερνητική παράταξη της συνεξέλιξης στην έλξη να μας το πει και εμάς...

Πλέον μιλάμε για ωμή παρέμβαση ΚΑΤΑ των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων και απροκάλυπτη σύμπλευση  της ηγεσίας της ΠΕΠΕ με την κυβέρνηση με  ΣΚΟΠΌ να μην υπάρχουν αντιδράσεις για το  νέο ενιαίο μισθολόγιο, για την ιδιωτικοποίηση και την σσε.
Η αποδοχή του νέου ενιαίου μισθολογίου  από την ηγεσία της ΠΕΠΕ μας αφήνει άφωνους καθώς η συνεξέλιξη είχε καταψηφίσει την προηγούμενη σσε επειδή ήταν εναρμονισμένη με τις διατάξεις του προηγούμενου ενιαίου μισθολογίου (και που μας διέλυσε οικονομικά).Το νεο ενιαίο μισθολόγιο είναι από ίδιο εως πολύ χειρότερο σε πολλά σημεία του!!!
Επίσης δεν επαναφέρει τις διατάξεις της εργατική νομοθεσίας όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά αλλά μειώνει και άλλο τις αμοιβές..
 Είναι ανατριχιαστικό να εμπαίζονται οι μηχανοδηγοί κατά αυτόν τον τρόπο και να ευτελίζονται έτσι οι θεσμοί, οι συλλογικότητες,οι απεργιακές κινητοποιήσεις και το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα από μια ηγεσία στην έλξη που είναι δέσμια των κυβερνητικών εντολών , της εξάρτησης από τον κομματικό μηχανισμό αλλά και των αδιέξοδων πρακτικών της.
Οι εξελίξεις προβλέπονται δυσοίωνες για την έλξη αν δεν πάρουν οι μηχανοδηγοί την κατάσταση στα χέρια τους..
Ειναι  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ