Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Όλη η αλήθεια για το περιστατικό της Λάρισας

Το περιστατικό της Λάρισας αποτελεί ένα δείγμα των καιρών που διανύουμε.Είναι από μόνο του ικανό να μας προβληματίσει ή θα πρέπει να περιμένουμε την κορύφωση του φαινομένου για να κινητοποιηθούμε;Και όχι κατασταλτικά όπως πολλοί θα νομίσουν αλλά επιμορφωτικά και με διάθεση να σταματήσει μια για πάντα αυτό που δημιούργησε η είσοδος της Χ.Α στο κοινοβούλιο.Την επίκληση του φόβου της παρέμβασης του φασίστα..του μπαμπούλα..του τιμωρού των ξένων κλπ.

Το όλο θέμα έγινε γνωστό από την ΔΕΣΚ στην Λάρισα όταν το έφερε η παράταξη προς συζήτηση   και ενημέρωση του ΔΣ του ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ που  συνεδρίαζε σε πλήρη απαρτία εκείνη την ημέρα.

(Ο συνάδελφος Μαυρομιχάλης επέλεξε  να το δημοσιοποιήσει και φυσικά να μην αναφέρει ούτε την ΔΕΣΚ ουτε το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΏΝ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και την έφεραν στο φως αλλά παράλληλα αγωνίζονταν για την επίλυση του θέματος θεσμικά και ουσιαστικά)
Το όλο ιστορικό με λίγα λόγια και χωρίς περιστροφές.

Υπήρξε διαφωνία εργαζόμενου  με τον προιστάμενο του μηχανοστασίου (της τεχνικής βάσης) καθώς ο εργαζόμενος που απασχολείται σε βοηθητικές εργασίες επέμενε ότι εργάστηκε υπερωριακά κατά την περίοδο του δεκαπενταύγουστου  και ο προιστάμενος αρνούνταν να υπογράψει τις υπερωρίες.Αυτό προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον εργαζόμενο που όπως σας είπαμε κάνει βοηθητικές εργασίες μεταφέρει την αλληλογραφία κλπ.
Η εργαζόμενη στην γραμματεία επικοινώνησε μαζί του  αργότερα για να μεταφέρει την αλληλογραφία  και αυτός της επιτέθηκε φραστικά ..<<δεν δέχομαι εντολές από αλβανίδες>> δεν δέχομαι εντολές από εσένα. κλπ..Αν και προκλήθηκε αρχικά σοκ στην εργαζόμενη  δεν δόθηκε συνέχεια από την ίδια  και δεν ήξερε και κανείς τίποτα..
Ο εν λόγω εργαζόμενος δημοσιοποίησε (το θέμα του κατά κάποιον τρόπο) αλλά και τον διαλογό του με την εργαζομένη σε τρίτο άτομο που εργάζεται εκεί και με διαπιστωμένο πρόβλημα ψυχικής υγείας.Όταν λοιπόν η εργαζόμενη  στην γραμματεία επικοινώνησε μετά από ημέρες με τον τρίτο εργαζόμενο για ένα τιμολόγιο της επιτέθηκε και αυτός στο ίδιο μοτίβο και το πήγε ένα βήμα παραπέρα επικαλούμενος την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αλλά και όσα περίπου έχετε διαβάσει στα διάφορα σάιτ κλπ.
Η εργαζόμενη κλονίστηκε και φοβήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο..
Όμως όπως αρχίζετε και καταλαβαίνετε η βλακεία είναι ανίκητη και το μπούλινγκ σε κάθε χώρο έχει βαριές επιπτώσεις στο θύμα αλλά..... και στους θύτες όταν γίνονται αντιληπτοί.Και γίνεται τσουνάμι για  αυτούς που υπερασπίζονται συμμορίες σαν την Χρυσή Αυγή ή την επικαλούνται σαν τον μπαμπούλα της κοινωνίας και των συμφερόντων τους.
Η υπόθεση  παρεκτράπη για τρίτη φορά όταν και οι δύο εργαζόμενοι στο μηχανοστάσιο Λάρισας    σχημάτισαν άτυπη ομάδα  και  συνελήφθησαν από τον προιστάμενο του μηχανοστασιου να παρενοχλούν την εργαζομένη  έξω από το παράθυρο του γραφείου της με ρατσιστικού περιεχομένου  σχόλια και απειλές και εκδιώχθηκαν  από τον ίδιο κακήν κακώς.
Το όλο θέμα προφανώς είχε διάρκεια  και  καταλαβαίνετε ότι ο προιστάμενος του μηχανοστασίου λείπει αρκετές ώρες από το γραφείο του και η εργαζόμενη στην γραμματεία ήταν πάντα μόνη .Αλλά δεν είναι η δουλειά μας να κάνουμε υποθέσεις και φανταστικά σενάρια για το τι συνέβαινε κατά την απουσία του

Το θέμα τέθηκε από εργαζόμενο που κάνει πρακτική στο μηχανοστάστιο στο συνάδελφο Ριζούμη Κ της ΔΕΣΚ και του ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και μαζί με τον συνάδελφο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Σοφό Κ (ΠΑΣΚ) αφού και οι 2 είναι εκλεγμένοι στο εργατικό κέντρο Λάρισας έκαναν παρέμβαση  στον πρόεδρο του εργατικού κέντρου και τον προιστάμενο του μηχανοστασίου.
Ο συνάδελφος Ριζούμης Κ το έφερε στο ΔΣ  του ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ  και εκεί ο κος Μαυρομιχάλης θεώρησε δεοντολογικό και πρέπον  να πάθει αμνησία για το ποιός   έφερε στο φως το  θέμα  και να το καταγγείλει με επιστολή χωρίς να έχει  κουνήσει το δαχτυλάκι του...
Αλήθεια συνάδελφε Μαυρομιχάλη λόγω δικιάς μας αμνησίας  με ποιά παράταξη είσαι εκλεγμένος;

Δυστυχώς η εργαζόμενη παραιτήθηκε από την πίεση και τον φόβο της όλης υπόθεσης.
Η υπηρεσία της τεχνικής βάσης ασχολείται με το θέμα και περιμένουμε το πόρισμα.
Αλλά....
α) έχουμε πληροφορίες οτι ανώτερο στέλεχος που δεν θα κατονομάσουμε  ζήτησε από τον προιστάμενο της Λάρισας να καταμετρηθούν οι υπερωρίες που είχε διαφωνία με τον εργαζόμενο.Ο προιστάμενος Λάρισας  παρέμεινε στην άρνηση του..
 β)
 ζητάμε σαν ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΏΝ που στέκεται  ΠΑΝΤΑ δίπλα στην κοινωνία και τους σιδηροδρομικούς
την επαναπρόσληψη (παρά την παραίτηση της)  της εργαζομένης άμεσα ως μόνιμης με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα  καθώς ήταν υπόδειγμα επαγγελματισμού και χαρακτήρος κατά γενική ομολογία όλων στην Λάρισα.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ