Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

H ηλεκτράμαξα των Ρουμάνων της GFR που προορίζεται για την Ελλάδα



Electroputere EA
H ηλεκτράμαξα βρίσκεται στην Κραιόβα της Ρουμανίας
Ο Ρουμανικός Σιδηροδρομικός Όμιλος (Grup Feroviar Roman - GFR), μέρος του ομίλου Grampet που ελέγχεται από τον Ρουμάνο επιχειρηματία Gruia Stoica, έλαβε από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA) το Ενιαίο Πιστοποιητικό Ασφάλειας που του επιτρέπει να λειτουργεί στη Ρουμανία και την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.


Έτσι, η GFR  θα είναι σε θέση να εκτελεί εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Ρουμανία και σε διάφορα δρομολόγια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων διαδρομών.

«Αυτή η επικύρωση αντιπροσωπεύει την πρώτη για την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία, είναι το πρώτο πιστοποιητικό ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χορηγείται για περισσότερες από μία χώρες. Αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η GFR είναι ένας διεθνής φορέας, ο οποίος καταφέρνει να συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και να ανταγωνίζεται με άλλους φορείς στην περιοχή », δήλωσε η Gruia Stoica, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Grampet.