Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση Σ.Π.Α.Π για την στάση εργασίας 25/06/2020

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)
ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. 

ΑΘΗΝΑ, 24/6/2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας όπως και τα υπόλοιπα Σιδηροδρομικά Σωματεία, το ΤΡΑΜ και τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί από την Π.Ο.Σ για την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ώρα: 12.00’ έως 16.00’.
Παράλληλα, θα συμμετέχει και σε όποιες άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις εξαγγελθούν (στάσεις ή 24ωρες), γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Σιδηροδρομικοί και Εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ και στη ΣΤΑΣΥ θα δώσουμε μαζικό παρόν γιατί πρέπει για άλλη μια φορά να αναδείξουμε τις διεκδικήσεις μας σε Κυβέρνηση και Διοικήσεις που ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ, μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ και ιδιωτικοποιούν δραστηριότητες,  (ΣΔΙΤ κ.λ.π.) και ετοιμάζονται να πετσοκόψουν κι άλλο μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για:
Την υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ και στη ΣΤΑΣΥ καθώς λόγω της πανδημίας οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί. Ζητάμε αυξήσεις και δε δεχόμαστε καμία απώλεια στο εισόδημά μας. 
Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που απορροφήθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τη διασφάλιση του συνολικού αριθμού των θέσεων εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Οργανόγραμμα στον ΟΣΕ και προσλήψεις εργαζομένων. 

Παλεύουμε: 
Να γίνουν προσλήψεις. Με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, δεν μπορούν να προγραμματιστούν καλοκαιρινές άδειες, δε δίνονται αναπαύσεις και υπάρχει υπαρκτός ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
Να αναδείξουμε σε όλους τους αρμόδιους την πλημμελή συντήρηση του δικτύου υποδομής αλλά και να ολοκληρωθούν τα έργα στην ΕΡΓΟΣΕ.
Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και Π.Ν.Π. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. ΣΤΙΣ 25/6/2020 ΣΤΙΣ 12.30’ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΡΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ (ΚΑΡΟΛΟΥ 1-3).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                               ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΣ