Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση ΚΟΒ ΟΣΕ του ΚΚΕ-άμεσα μέτρα για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή



 Τη λήψη άμεσων μέτρων για να προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες υπογειοποιήσεις και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, απαιτεί η ΚΟΒ ΟΣΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το νέο θανατηφόρο δυστύχημα σε αφύλακτη διάβαση τρένου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δύο άνθρωποι, σε διάστημα δέκα ημερών, έχουν χάσει τη ζωή τους με τραγικό τρόπο παρασυρόμενοι από συρμούς σε αφύλακτες διαβάσεις στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους η κυβέρνηση της ΝΔ και η εργοδοσία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να πάρουν άμεσα μέτρα, να προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες υπογειοποιήσεις, να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Το ζήτημα των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στις διαβάσεις σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς άξονες δεν είναι νέο φαινόμενο.

Συλλογικοί φορείς στις γειτονιές της Αθήνας, και σε άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τους τεράστιους κινδύνους που γεννιούνται από τη διέλευση συρμών σε διάφορα σημεία μέσα σε κατοικημένες περιοχές χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις κατοίκων αλλά και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία παίζουν με τις ζωές μας, πετώντας ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο. Από την άλλη μεριά όμως καταφέρνουν να συντονίζονται και συμφωνούν μεταξύ τους όταν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις και παχυλές κρατικές ενισχύσεις ή όταν πρόκειται να εντατικοποιήσουν τη δουλειά των εργαζομένων για να αυξάνει τα κέρδη της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συνολικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο.»