Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την συνάντηση με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 ΑΘΗΝΑ 27/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

        Το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον  νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Maurizio Capotorto. Παρόντες από την Διοίκηση ήταν ο  Διευθυντής Μεταφορών κ Luca Zuccala, o Διευθυντής Συντήρησης  Τροχαίου Υλικού κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος και η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Ζωή Πρωτογερά.

     Από το Σωματείο μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Νικόλαος Λάζου, ο Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Πατινιώτης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Ηλίας Τρεβλός.

     Ουσιαστικά είναι η πρώτη επί της ουσίας συνάντηση και συζήτηση του Σωματείου μας εδώ και δυο  περίπου χρόνια με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αφού η προηγούμενη αρνούνταν να μας συναντήσει για λόγους που όλοι γνωρίζετε, ) και η συσσώρευση ζητημάτων και θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν πολλά και αφορούν όλους τους τομείς δραστηριότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπό αυτήν την έννοια το Σωματείο μας έθεσε προς ενημέρωση και συζήτηση ανά κατηγορία τα εξής:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

  • Άμεσες προσλήψεις σ όλες τις ειδικότητες
  • Άμεση πρόσληψη στον τομέα συντήρησης τροχαίου υλικού, όλων των μαθητών των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν από τον Μάιο του 2020
  • Μετατροπή των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου σε  αορίστου
  • Επαναφορά στην υπηρεσία των 8 απολυμένων που η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέλυσε και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη

Σ.Σ.Ε (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)

Ενημερώσαμε ότι η ΣΣΕ με τις διαδικασίες και τον τρόπο που υπογράφτηκε, παραμένει για εμάς  παράνομη και παράτυπη  

Ζητήσαμε:

  • Ξεπάγωμα των κλιμακίων βάση ΣΣΕ
  • Να αρθεί το πλαφόν, γιατί  δημιουργεί μεγάλες μισθολογικές διαφορές και κατάφορες αδικίες
  • Να μην ισχύσει η συνάφεια των πτυχίων της ΣΣΕ, στους νέους συναδέλφους μας στην κίνηση αμαξοστοιχιών και να καταταγούν στα αντίστοιχα κλιμάκια ως ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ. (εξηγήσαμε με λεπτομέρειες τους λόγους που το ζητάμε)

   Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι στην ΣΣΕ που θα ακολουθήσει, το Σωματείο μας έχει τον πρώτο λόγο (ως αντιπροσωπευτικότερο επιχειρησιακό Σωματείο), χωρίς φυσικά να αποκλείσουμε  τα άλλα δύο Σωματεία .

Συνθήκες εργασίας- Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων

  • Επισκευή των εγκαταστάσεων μηχανεργοστασίων για την ασφάλεια του προσωπικού
  • Λήψη μέτρων για την προστασία και ασφάλεια των συναδέλφων μας στην κίνηση αμαξοστοιχιών όπως και των επιβατών εντός και εκτός αμαξοστοιχίας
  • Εκπαίδευσης του προσωπικού σε όλο το τροχαίο υλικό για την αποκατάσταση της ανισοκατανομής στην εργασία
  • Εξορθολογισμός στον προγραμματισμό εργασίας για να μην υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές διαφορές
  • Να τηρούνται οι κανονισμοί της εταιρείας και όχι κατά το δοκούν να αλλάζουν κάθε μέρα τα προσοντολόγια

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

  • Να γίνει επιτέλους στην Διεύθυνση Συντήρησης και επισκευής τροχαίου υλικού οργανόγραμμα
  • Να γίνει άμεσα βαθμολόγιο προσοντολόγιο για την κίνηση αμαξοστοιχιών
  • Πρέπει να καλυφθεί, όπως  ορίζουν οι κανονισμοί εκπαίδευσης και κυκλοφορίας, η δραστηριότητα τεχνικού ελέγχου αμαξοστοιχιών από τεχνίτες-επισκέπτες . Γι αυτό πρέπει άμεσα να εκπαιδευτούν οι ανάλογοι ποσοστιαία τεχνίτες

      Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ Capotorto  μας ζήτησε να γίνονται ανάλογες συναντήσεις σε μηνιαία βάση , γιατί θέλει να γνωρίζει τις απόψεις των σωματείων, βάζοντας όπως τόνισε, ένα τέλος στο παρελθόν και την συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης και κάνοντας μια νέα αρχή και να έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους εκάστοτε Διευθυντές για την ανάπτυξη της εταιρίας, καταθέτοντας τις προτάσεις μας και ενημερώνοντας για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από πλευράς μας τονίζοντας ότι η ανάπτυξη της εταιρείας περνάει και από τους εργαζόμενους.

     Ωστόσο ξεκάθαρες δεσμεύσεις και απαντήσεις για όλα τα παραπάνω δεν ήταν έτοιμη η Διοίκηση να δώσει, αφού ζήτησε να μελετήσει και να εκτιμήσει όλα όσα καταθέσαμε στην συζήτηση. Κρατάμε την δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου ότι θα συζητηθούν όλα , ανά κατηγορία και ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει σκοπό να αναπτυχθεί περαιτέρω, οπότε θα προχωρήσει και σε προσλήψεις.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μετά από αυτήν την συνάντηση προχωρά σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.  Τις επόμενες μέρες θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο για να αξιολογήσει όλα όσα συζητήθηκαν με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις. Κομβικό σημείο είναι βέβαια η επαναφορά των απολυμένων και η ανανέωση σε σύμβαση αορίστου χρόνου όλων των ατομικών συμβάσεων.

ΤΟ Δ.Σ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ