Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Εκλογές Σ.Ε.ΟΣΕ -ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΣΚ-Σ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΣΚ-Σ






ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Σ.Ε.ΟΣΕ 2, 3 , 4 /11/2021


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

  • Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για «να μείνει στα χαρτιά» ο Νόμος Χατζηδάκη.

  • Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις σε μισθούς – δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών.

  • Προσλήψεις εργαζομένων – καμία δραστηριότητα στους εργολάβους.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρά τη δύσκολη κατάσταση για τους εργαζόμενους της χώρας μας οι αγώνες της τελευταίας περιόδου (Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, efood, εκπαιδευτικοί κ.λ.π.) απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές, ότι μπορούμε να μετράμε νίκες όπως υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, όπως κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο 4808/2021 (Χατζηδάκη).

Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης και της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτήν.

Έδειξαν όμως ότι υπάρχουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν το επόμενο διάστημα να μπουν μπροστά στην οργάνωσης της πάλης μπροστά στη νέα δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους.

Αυτές οι δυνάμεις στο Σιδηρόδρομο, στον ΟΣΕ είναι οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ.


ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η ζωή σου και οι συνθήκες εργασίας σου επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο από τις πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το “χρώμα” και το μείγμα πολιτικής διαχείρισης που η κάθε μια ακολουθεί. Όλες είτε φέρνουν, είτε διατηρούν Νόμους με τους οποίους σου αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις, Νόμους με τους οποίους υπηρετούν με συνέπεια τις ανάγκες του κεφαλαίου για φθηνότερη εργατική δύναμη.

Η πανδημία έγινε εργαλείο στα χέρια της Κυβέρνησης για να προωθήσει τον αντεργατικό σχεδιασμό της. Έχτισε πάνω στους Νόμους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, έβαλε χέρι στο 8ωρο – 100 χρόνια μετά την κατάκτησή του – και στην αμοιβή των υπερωριών, επιβάλλει την ατομική σύμβαση και την απλήρωτη δουλειά.

Απελευθέρωσε τις απολύσεις.

Μονιμοποίησε την τηλεργασία όπου ο εργαζόμενος θα είναι 24 ώρες το 24ωρο stand by και θα τον επιβαρύνουν και τα έξοδα της τηλεργασίας.

Ο νόμος Χατζηδάκη μαζί με τους άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμου Βρούτση – Αχτσίογλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλλει κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση, υπονομεύει τις κλαδικές Σ.Σ.Ε.

Περιορίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία.

Σήμερα βρίσκεσαι μπροστά σε νέα μείωση του μισθού σου μέσω των τεράστιων ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης παράλληλα με τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης με χρήματα που και αυτά θα τα αποπληρώσεις ΕΣΥ.

Σου προετοιμάζουν την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης ιδιωτικοποιώντας την επικουρική ασφάλιση και αναγκάζοντάς σε να παίζεις στο τζόγο τους κόπους μιας ζωής.

Ως εργαζόμενος στον ΟΣΕ βιώνεις καθημερινά όλα τα παραπάνω προβλήματα μαζί με την εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, την αβεβαιότητα και ανασφάλεια λόγω της πολιτικής της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης των Σιδηροδρομικών Μεταφορών και της καθήλωσης (μείωσης) των μισθών από το 2012. Βιώνεις καθημερινά την αγωνία λόγω της απουσίας ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Το νέο επιχειρησιακό Σωματείο που ενώνει οργανωτικά όλους τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ δίνει πολλές δυνατότητες κάτω από προϋποθέσεις για καλύτερη οργάνωση και διεκδίκηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων, αρκεί όμως αυτό να μην μετατραπεί σε ένα μεγάλο ισχυρό εργοδοτικό και κυβερνητικό εργαλείο.

Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από τις ηγεσίες της ΔΑΚΕ της ΠΑΣΚ του ΔΙΚΤΥΟΥ, προωθούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης του Σιδηροδρόμου, στηρίζουν την πολιτική των Κυβερνήσεων, όλους τους μνημονιακούς – αντεργατικούς νόμους, τις ιδιωτικοποιήσεις - ΣΔΙΤ και τη νέα επίθεση στους μισθούς, στα δικαιώματα, στο συνδικαλισμό, στην απεργία. Θέλουν να σε εξαπατήσουν, να πάρουν την ψήφο σου για να την καταθέσουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επιχείρησης και της κυβερνητικής πολιτικής.

Εσύ όμως τώρα πλέον γνωρίζεις καλά και αυτούς και εμάς. Βγάλε σωστά συμπεράσματα. ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗ ΔΕΣΚ – Σ ΓΙΑΤΙ:

  • Μπήκε μπροστά στην πάλη για κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγαλύτερο που αντιμετώπισες.
  • Είναι η μόνη δύναμη που αντιστάθηκε στους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς, στην εξειδίκευσή τους, στο Σιδηρόδρομο, στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. με τις οποίες διαρκώς χάνουμε.
  • Απευθύνονταν συνεχώς σε σένα με συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις για να σου μεταφέρει τη γνώμη της και να πάρει τη δική σου για ποια προβλήματα πρέπει να πάρουν προτεραιότητα στη διεκδίκηση, πώς να διεκδικηθούν πώς να οργανωθεί ο αγώνας.
  • Με την ίδια συνέπεια και από εδώ και πέρα θα είναι μπροστά στην υπεράσπιση των κατακτήσεών μας, χωρίς να σιωπήσει ποτέ, χωρίς να βάλει νερό στο κρασί της χωρίς να συμβιβαστεί.

Σε καλούμε να στηρίξεις της ΔΕΣΚ-Σ

Σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για τις σύγχρονες ανάγκες μας και τη ζωή μας.

Σε καλούμε να διεκδικήσουμε:

  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο.
  • Κατάργηση στην πράξη του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
  • Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ΟΣΕ – έξω οι εργολάβοι. Αποκλειστικά Δημόσιο, Ενιαίο Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ουσιαστικά μέτρα κατά της πανδημίας.
  • Σύνταξη για Β.Α.Ε. στα 55 οι άνδρες, στα 50 οι γυναίκες. Σύνταξη ανεξάρτητα από ηλικία στα 30 χρόνια ασφάλισης, σύνταξη στο 80% του μισθού.
  • Να μην καταθέσει το Σωματείο το μητρώο μελών του, το Καταστατικό του, τις οικονομικές καταστάσεις στο κρατικό μητρώο. Να μείνει ανενεργό το ΓΕΜΗΣΟΕ.
  • Να μην δεχθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης. Ακύρωση κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
  • Απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown).
  • Κατάργηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού με τίτλο «προσωπικό εγγυημένης παροχής υπηρεσιών».
  • Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί «άσκησης ψυχολογικής βίας» που αποτελεί όχημα δίωξης των εργαζομένων που περιφρουρούν τον αγώνα τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, καλούμε το Σωματείο, όλα τα Σιδηροδρομικά Σωματεία, την Π.Ο.Σ. να αποφασίσουν συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021 στην ΑΘΗΝΑ ( 7 μ.μ. στο Σύνταγμα), και σε άλλες πόλεις και κλιμάκωση με απεργία.

Σας καλούμε να συμμετέχουμε στη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου και αγώνα για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα, για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021 (Χατζηδάκη).

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΕΣΚ-Σ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ


  1. ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Διοικ.Υπαλ.
  2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Τεχνίτης
  3. ΔΙΟΔΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Τεχνίτης
  4. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Κλειδούχος
  5. ΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Τεχνίτης
  6. ΚΑΡΑΠΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Σταθμάρχης
  7. ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Σταθμάρχης
  8. ΚΟΡΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Τεχνίτης
  9. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Τεχνίτης
  10. ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τεχνίτης
  11. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Διοικ.Υπαλ.
  12. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ,
  13. ΜΥΡΩΝΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, Κλειδούχος
  14. ΝΕΖΕΡΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Τεχνίτης
  15. ΝΤΟΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Τεχνίτης
  16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Σταθμάρχης
  17. ΠΗΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΔΟΝΑΤΟΥ, Τεχνίτης
  18. ΠΟΥΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΩΜΑ, Τεχνίτης
  19. ΡΑΧΟΥΤΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Μηχανικός
  20. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Κλειδούχος
  21. ΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τεχνίτης
  22. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Τεχνίτης
  23. ΧΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τεχνίτης