Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ για την σσε




ΑΘΗΝΑ,  31 / 12 / 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΔΕΣΚ-Σ για τον ερχομό του νέου έτους εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, τους συνταξιούχους, υγεία και δύναμη για μια νέα αγωνιστική χρονιά.

Χθες το απόγευμα 30-12-2020, υπογράφθηκε από τις εργοδοτικές και υποτακτικές ηγεσίες των Σωματείων ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Κυρίαρχο στοιχείο της επαίσχυντης και αισχρής συμφωνίας τους με τον εργοδότη είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ταυτίζονται με την κερδοφορία της εταιρείας και να εξαρτούν πλέον τις ανάγκες τους, την ποιότητα ζωής τους γενικότερα από τα ποσά κι αν κερδίζει η «εταιρεία τους».

Η λογική αυτή βέβαια κυριαρχεί στην πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ γι΄αυτό εξάλλου υπογράφουν συμβάσεις με πάγωμα μισθών, μειώσεις και αποδοχή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων. 

Σαν ΔΕΣΚ-Σ έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι οι Σ.Σ.Ε. δεν πρέπει να υπογράφονται εν κρυπτό και μακριά από τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν για το τι πρέπει να γίνει.

Έχουμε μια Σ.Σ.Ε. κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του εργοδότη, γι΄αυτό εξάλλου χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος με μήνυμά του πανηγύριζε. 

Πάγωμα μισθών για όλους τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Κλέψιμο από τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους (όλους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ), αυτά που έπρεπε να έπαιρναν το 2020 κατά ¾ τουλάχιστον.

Διατήρηση αντεργατικών Κανονισμών Εργασίας, 7ημερα, ωράρια κ.λ.π.

Καμία αναφορά και δέσμευση για επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Το ανθυγιεινό και επικίνδυνο για τους νέους.

Διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους.

Είναι μια Σ.Σ.Ε. με τουλάχιστον είκοσι (20) διαφορετικά μισθολόγια.

Έχει στόχο να προστατέψει τον εργοδότη από τα οφειλόμενα των αναδρομικών και από την υποχρεώσή του για την πλήρη ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε. Θα επανέλθουμε αναλυτικά για τη Σ.Σ.Ε. και θα τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες στους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα πάρουν αποφάσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει άμεσα να συνεδριάσει για να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση μαζί με τους βιομήχανους, εφοπλιστές και τη μεγαλοεργοδοσία αξιοποιώντας την πανδημία προχωρούν δίχως φρένο να καταργήσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Συμμάχους τους σε αυτή την επίθεση έχουν και τις ηγεσίες της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Στήνουν και καθιερώνουν ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης που μας γυρνάει αιώνες πίσω, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για τις επιχειρήσεις όπως θέλουν και θα αμείβονταν όσο, όταν και όπως αυτές θέλουν.

Όσο σφοδρή είναι η επίθεση αυτής της περιόδου, άλλο τόσο πιο άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η ισχυροποίηση του ταξικού πόλου, των ταξικών δυνάμεων της ΔΕΚΣ και του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα.

Να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με δράσεις, αγώνες στα Εργοστάσια και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αγωνιστικά, ταξικά να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο λαϊκής αντεπίθεσης.

Αρκεί να πιστέψουμε στο δίκιο μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ