Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ΣΣΕ



ΑΘΗΝΑ 30/12/2020



ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΣΕ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΠΕΠ & ΠΕΠΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!!!

                                                                                    

     Συναδέλφισσες-φοι

                         

     Έπειτα  από...  ”σκληρές”  δήθεν  διαπραγματεύσεις,  οι  «συνάδελφοι»  Ζαβογιάννης και Παπαδόπουλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντίστοιχα, καθώς και οι Γενιδούνιας και Ποργιάζης  , πρόεδρος και  γεν. γραμματέας  της ΠΕΠΕ,  ετοιμάζονται  να υπογράψουν ΕΣΣΕ, μνημείο ΥΠΟΤΑΓΗΣ στον εργοδότη!!!
            Σύμφωνα με το σχέδιο ΣΣΕ το οποίο διέρρευσε, η πρόταση της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για διετή ΕΣΣΕ, περιέχει άθλιους, αντισυναδελφικούς και παράνομους όρους, καθώς αφενός διαχωρίζει το προσωπικό σε παλιούς και νέους ώστε να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των εργαζομένων και αφετέρου προσπαθεί να ΓΛΥΤΩΣΕΙ τον εργοδότη από τα οφειλόμενα των αναδρομικών και την υποχρέωση του για ΠΛΗΡΗ ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ!!!


         Ειδικότερα: Για  τους  παλιούς  προβλέπεται  η  κατά  70%  κουτσουρεμένη  ένταξη  στο μισθολόγιο των συνοδών με πλαφόν τα  60€/ μήνα και όρο να μην αναζητηθούν τα   παραπάνω δικαιούμενα ποσά!!
Για τους “νέους” προβλέπεται η κατά τουλάχιστον 50% κουτσουρεμένη ένταξη στο μισθολόγιο των συνοδών με πλαφόν 100€/μήνα και όρο να μην αναζητηθούν τα παραπέρα δικαιούμενα ποσά!!!

Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας (Διοικητικούς-Συνοδούς-Μηχανοδηγούς) που υπαγόταν στην ΣΣΕ που έληξε στις 23/10/2020 πάγωμα μισθών και κλιμακίων!!!
       Με λίγα λόγια η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όχι μόνο απέρριψε τις προτάσεις των δύο σωματείων, όχι μόνο αθέτησε τις δικές της παλαιότερες δεσμεύσεις, αλλά ΕΠΕΒΑΛΕ πλήρες πλάνο ΥΠΟΤΑΓΗΣ το οποίο ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” και αρεστοί του κ. Τσαλίδη!!!
    Εδώ και ένα χρόνο άλλωστε, με διάφορα νομικίστικα τεχνάσματα η Διοίκηση, σε αγαστή συνεργασία με τα προεδρεία των σωματείων ΠΕΠ & ΠΕΠΕ, προσπαθεί να αποφύγει την πλήρη ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, την οποία όφειλε να πραγματοποιήσει από 1/1/2020!!!

   Η νέα αυτή πρόταση της διοίκησης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των παλινωδιών της και δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο, βάση της υποχρέωσής της στην πλήρη ένταξη, καθότι οι μεν παλιοί δεν θα λάβουν ούτε καν το οικογενειακό επίδομα ολόκληρο(100€)ούτε τις μισθολογικές διαφορές της ένταξης και οι “νέοι” δεν θα λάβουν ούτε το ανθυγιεινό και επικίνδυνο ολόκληρο, ύψους 150€ όπως ο νόμος ορίζει, ούτε το σύνολο της μισθολογικής διαφοράς λόγω ένταξης, το οποίο συμπεριλαμβάνει Β.Μ. + Χρονοεπίδομα + ανθυγιεινό-επικίνδυνο + οικογενειακό επίδομα!!!

   Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η διοίκηση δεν προχώρησε στην μονομερή ένταξη του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στην ΕΣΣΕ της εταιρείας καθότι δεν υπήρχε νομική βάση εφαρμογής πλαφόν σε μισθολόγιο που θεσμοθετήθηκε με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μεθόδευσε, από τον Ιούλιο του 2020, την ΔΗΘΕΝ εκκίνηση των...διαπραγματεύσεων!!!

 Για την παραπάνω πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία περιλαμβάνει ΠΛΑΦΟΝ χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ του συνόλου των αποδοχών της ένταξης, τα προεδρεία των ΠΕΠ & ΠΕΠΕ, ο επικεφαλής της παράταξης του ΔΙΚΤΥΟΥ καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας, έχουν επιδοθεί σε... ”αγώνα” διαδικτυακής ενημέρωσης μόνο των “νέων” συναδέλφων,(για ευνόητους λόγους) παραπληροφορώντας και φοβίζοντάς τους!!!

          Με την υπογραφή αυτού του ΑΘΛΙΟΥ κειμένου που μόνο ΣΣΕ δεν θυμίζει, καθώς τέτοιους όρους ΟΥΤΕ η ΤΡΟΙΚΑ δεν τόλμησε να θέσει στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, τα προεδρεία αυτών των δυο σωματείων, όχι μόνο θα επιβεβαιώσουν στο ακέραιο τον τίτλο των ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ συνδικαλιστών, που τους έχουν προσάψει δικαίως οι εργαζόμενοι, αλλά και τον τίτλο των ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ του εργοδότη!!!

          Εγείρονται  όμως και  άλλα  ερωτήματα  που  σίγουρα  θα απασχολήσουν  τα       συνδικάτα στο ΑΜΕΣΟ μέλλον!!! 
          Εμείς, ως ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αντιλαμβανόμαστε απόλυτα, ότι λόγω της πανδημίας, τα έσοδα της εταιρείας έχουν υποστεί σοβαρή μείωση, όπως άλλωστε συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων παγκοσμίως, όμως αφενός η εταιρεία το 2019 όταν προχώρησε στην εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ είχε συνυπολογίσει το κόστος μισθοδοσίας καθώς και άλλα κόστη και είχε υποχρέωση να τηρήσει τη νομιμότητα σε σχέση με το προσωπικό, κάτι το οποίο δεν έπραξε και αφετέρου δεν μας διαφεύγει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνει 50εκ.€ /χρόνο επιδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο για τα ΥΓΟΣ, τα οποία λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιεί στο σύνολό τους, έλαβε κρατική ενίσχυση 8 εκ. € για το δίμηνο 7ου & 8ου 2020 λόγω της μείωσης εσόδων και θα λάβει άλλα 8 εκ. € για το δίμηνο 10ου & 11ου του 2020, λόγω και της ένταξης του ΚΑΔ στις πληττόμενες επιχειρήσεις και άρα ΔΕΝ τίθεται θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας!!!

         Ακόμη με το πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση ενισχύει τις πληττόμενες επιχειρήσεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιθανά θα έχει έκπτωση 40% στα ενοίκια κτηριακών υποδομών και τροχαίου υλικού, καθώς και έκπτωση στα τέλη χρήσης υποδομής, αλλά και σε ενδεχόμενη ένταξή της στην επιστρεπτέα προκαταβολή 50% διαγραφής του ποσού!!!

         Είναι καθαρό λοιπόν ότι η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την συμπεριφορά της ΔΕΝ τιμά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, δεν σέβεται το μονοπωλιακό καθεστώς και την αμέριστη στήριξη του Ελληνικού Δημοσίου και δεν εφαρμόζει ούτε κατ' ελάχιστο τις υποχρεώσεις της ούτε απέναντι στην κυβέρνηση ούτε απέναντι στους εργαζόμενούς της «διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο»!!!

        Φυσικά το κοινωνικό και οικονομικό “έγκλημα” κατά των εργαζομένων, εξυφαίνεται εδώ και δύο χρόνια με την παράνομη άρνηση του κ. Τσαλίδη να διαπραγματευτεί η πρώην ΕΕΣΣΤΥ με την ΠΟΣ και την εργαλειοποίηση των σωματείων ΠΕΠ & ΠΕΠΕ τα οποία κατ’ εντολή Τσαλίδη ήραν τις εξουσιοδοτήσεις διαπραγμάτευσης προς την Ομοσπονδία!!!

        Για το 2020 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει να απολαμβάνει πλήρως τις ευεργετικές προς αυτήν ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019, χωρίς να έχει επενδύσει ΟΥΤΕ 1€ για τις υποδομές, για τροχαίο υλικό και κυρίως για τους εργαζόμενους της που αποτελούν και τον μοχλό λειτουργίας της!!!


    Το δικό μας μήνυμα προς τους εργοδοτικούς υποτακτικούς “συνδικαλιστές” και προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ένα:


Σταματήστε τα ψέματα και την τρομοκρατία!!!



ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΟΜΙΚΑ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΣΣΕ!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ!!!


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!


ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ!!!!!


 


Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ