Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

 


ΑΘΗΝΑ 12/12/2020

                                                                                                                  

                  Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

    Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ στο Αμαξοστάσιο Θεσσαλονίκης, επέβαλε πρόστιμα για μη χρήση υγειονομικήςμάσκας σε προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσωπικό εργολάβου που πραγματοποιεί έργα και προσωπικό φύλαξης (σεκιούριτι).Σύνολο δώδεκα (12) άτομα.

    Αφενός είμαστε  αντίθετοι στην επιβολή προστίμων στους εργασιακούς χώρους, καθώς η εργασία στα Μηχανεργοστάσιαείναι βαριά και δύσκολη και η χρήση μάσκας την κάνει ακόμα δυσκολότερη και αφετέρου γιατί θεωρούμε ότι το ΣΕΠΕ οφείλει να ελέγχει, κυρίως αυτήν την περίοδο που διανύουνε, τις σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται την πανδημία.

    Είναι  γνωστό ότι βρισκόμαστε και βιώνουμε ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας είναι αναγκαία μιας και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μετάδοσης και καλούμε όλους τους συναδέλφους για την πίστη τήρησή τους. (Ένα από αυτά  τα μέτρα, είναι η χρήση μάσκας).

    Το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας όλων των εργαζομένων της από την πανδημία, έχει στείλει τρεις (3) επιστολές προς τη Διοίκηση της εταιρείας με τις οποίες ζητά την διενέργεια προληπτικών τεστ σε ΟΛΟΥΣ.

    Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνσηκάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο.

    Πρέπει να τονίσουμε ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία στο χώρο εργασίας αποτελεί ευθύνη του εργοδότη και της Κυβέρνησης η οποία όφειλε και οφείλει να νομοθετήσει ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί σε κίνδυνο.

    Για το συγκεκριμένο συμβάν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη στιγμή που ενημερώθηκε, στα πλαίσια στήριξης και αλληλεγγύης απέναντι στους συναδέλφους που τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, ανέλαβε πρωτοβουλία στέλνοντας επιστολή στις αρμόδιες αρχές για άμεση διαγραφή τους.

    Σε περίπτωση που το ΣΕΠΕ αρνηθεί, τότε θα ζητήσουμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει τη πληρωμή τους, όπως έκανε και για εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων.

    Εάν και η Διοίκηση αρνηθεί, το Σωματείο δεσμεύεται να ενισχύσει οικονομικά τους συναδέλφους ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι.

    Όσον αφορά την προκλητική κριτική που δέχεται το Σωματείο μας από κομματικό ιστότοπο που διαχειρίζεται γραφικός συνδικαλιστής Σωματείου που δραστηριοποιείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε με μια φράση  όπως αρμόζει  σε τέτοιες  περιπτώσεις…

 

    Κάπως αργά δεν σε  πήρε ο πόνος για τους Τεχνίτες?

 

ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ