Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση του νόθου εναντίον των συναδέλφων στην τεχνική βάση

Σε νέα επίθεση εναντίον των συμφερόντων των εργαζόμενων προχωρά ο νόθος πρόεδρος της ΠΕΠΕ στο θέμα της αποζημίωσης των υπερωριών.

Μέσα από την επίθεση αυτή θέλει να δώσει εξετάσεις (όλοι γνωρίζουμε που) με τον πλέον μοχθηρό και κατάπτυστο τρόπο διακινώντας ΨΕΜΑΤΑ και ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ σχετικά με την διεκδίκηση των υπερωριών σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

1ο ΨΕΜΑ .(ευτυχως υπάρχουν και πρακτικά που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον νόθο)

 στην ΠΕΠΕ υποστήριζαν ότι το θέμα πρέπει να λυθεί πρώτα συνδικαλιστικά και να μην ακολουθήσουν την πρόταση  που ήθελε τότε με κάθε τρόπο να τορπιλίσει την υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούσε προσφυγές και απεργίες. 
Η ΣΥ.Π.Ε με  υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στα μέλη της αλλά και  απέναντι  σε όλους τους μηχανοδηγούς πανελλαδικά πρότεινε  την διεκδίκηση των αναδρομικών με  τους παρακάτω τρόπους.

  • 1.Την αποστολή εξωδίκου στην διοικηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το οποίο θα ζητάει άμεσα την συμμόρφωση της και την πληρωμή των αναδρομικών.
  • 2.Σε περίπτωση άρνησης της διοίκησης να πληρώσει στους μηχανοδηγούς τα αναδρομικά  μετά το εξώδικο να προκυρηχθούν κινητοποιήσεις.
  • 3.Να γίνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ και αγωγή διεκδίκησης των χρημάτων δικαστικώς αν η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιμένει στη στάση της
Η ΠΕΠΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΆ ΜΕ  9 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΑ (ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΞΗ ) ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΣΥΠΕ...
Ποια ήταν η (καταγεγγραμμένη  στα πρακτικά )δικαιολογία για την  άρνηση του νόθου με την οποία χάρισε 14 μήνες υπερωριών ;  ΑΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ

1.οτι υπάρχει γνωμάτευση του δικηγορικού γραφείου  του κου Παπαδημητρίου με την οποία λέει ότι θα φτάσουμε δικαστικά στον Άρειο Πάγο για το θέμα (γνωμάτευση την οποία περιμένουμε να την δούμε  χρονια τώρα)-.
2.Δεν μπορούν να γίνουν κινητοποιήσεις  την ώρα που θέλουμε να υπογράψουμε σσε (στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη η μεγάλη νίκη των εργαζομένων εκεί ήρθε μετά από 9 μήνες κινητοποιήσεων)-
3.Δεν πανε στο ΣΕΠΕ αν δεν είναι σίγουροι ότι θα βγουν νικητές!!!

2ο ΨΕΜΑ 

Η ΠΕΠΕ δικαιώθηκε για την απόφαση της να υπογράψει την ΣΣΕ και να λύσει συνδικαλιστικά με τον τρόπο αυτό το θέμα με τον υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών. 
Όσοι τότε μιλούσαν για  "δήθεν" υποχώρηση της ΠΕΠΕ και χρήματα που τάχα χαρίστηκαν στην εργοδοσία απο τις υπερωρίες ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την απόφαση του ΣΕΠΕ επέλεξαν συνειδητά να παραπληροφορούν τους μηχανοδηγούς. 

α) Η ΠΕΠΕ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΛΚΗΣ


 Ο νόθος πριν την κωλοτούμπα ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2017


Μετά την κωλοτούμπα   και αφού  φυσικά δεν έλυσε το θέμα  ,όταν άρχισαν μηχανοδηγοί να απευθύνονται ομαδικά σε δικηγορικό γραφείο για να διεκδικήσουν τον ιδρώτα τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΝΟΘΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ....;;;;

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΝΟΘΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;;;;

β) Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση για την διεκδίκηση των υπερωριών από αυτή την ΠΕΠΕ συνδκαλιστική ή άλλη αλλα αντιθέτως  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ .Να θυμίσουμε την αναφορά του νόθου πλεον για όσους επιχειρήσουν να κάνουν δικαστική διεκδίκηση οτι είναι απέναντι σε ιδιώτη.

γ) για τις προσφυγές των σωματείων  στο ΣΕΠΕ  υπάρχουν 3 αποφάσεις  οι οποίες ΟΛΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ τα σωματεία ( Το μόνο σωματείο που δεν έκανε ποτέ το παραμικρό ήταν αυτό της ΠΕΠΕ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ.

Δεν ξεχνάμε και τα ψέματα που διέδιδε ο νόθος για περί δήθεν επίλυσης του θέματος τον Μαιο του 2018...

ΜΑΙΟΣ ΤΟΥ 2018

Σήμερα το οικτρό της όλης υπόθεσης είναι ότι συνδικαλιστής καταφέρεται εναντίον συναδέλφων του στην τεχνική βάση ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο καταφέρθηκε εναντίον μηχανοδηγών επειδή προσπαθούν να διεκδικήσουν τον ιδρώτα τους.

Στο ερωτημα τελικά ο νόθος με ποιον είναι; Με τους εργαζόμενους ή με την εργοδοσία; Εδώ νομίζουμε ότι η απάντηση είναι πασιφανής..Ο νόθος είναι ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ και ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ θα παραμείνει γιατί έτσι έχει μάθει να πορεύεται στον συνδικαλισμό.

Μήπως ενοχλήθηκε απο την απόφαση του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε αγωγές  για την διεκδίκηση των χρημάτων από τις υπερωρίες  των συναδέλφων τεχνιτών; 


Στις δε προσωπικές του επιθέσεις έχουμε να πούμε ότι 

  • αποτελεί όνειδος για την ελξη η παρουσία του στα συνδικαλιστικά  πράγματα καθώς κατάφερε να χάσει κάθε δικαστική διαμάχη και αποτέλεσμα να αποτελεί  τον πρώτο νόθο πρόεδρο στην ιστορία του σωματείου.
  • Εισήγαγε για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου την πρακτική της συνδικαλιστικής αλητείας από το διαδίκτυο
  • οτι αποτελεί μαύρη σελίδα  στην ιστορία  τους καθώς είναι ο πρόεδρος της ιδιωτικοποίησης

Μερικοί σήμερα θα έπρεπε να ντρέπονται και να κρύβονται από το φως του ήλιου μετά την συνεργασία τους με υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης  των νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΥΓ1. Στις επιθέσεις χαρακτήρα έχουμε να πούμε ότι  έχουμε επιλέξει τόσο συνδικαλιστικά όσο και ατομικά να  πορευόμαστε με το κεφάλι ψηλά και οχι στα τέσσερα .